IJsvrij Klaipéda

Beschrijving

Door zijn Pruisische geschiedenis, toen de stad Memel heette, naar de langste rivier van het land, heeft Klaipėda een Duitse uitstraling. De modern en oude stad worden van elkaar gescheiden door de rivier Danė.

Omdat de haven ’s winters ijsvrij blijft, is de haven een belangrijke schakel tussen Litouwen, de rest van de Europese Unie, Rusland, Wit-Rusland en Oekraïne. 

Wandel op je gemak door de met kinderkopjes geplaveide straten, versierd met klassieke lantaarnpalen. Opvallend zijn de vele houten of halfhouten gebouwen die de stad een typisch Duitse karakter geven.

Maar de stad kent nog veel meer stijlen, zoals je kunt zien in het neogotisch postkantoor, een voormalig gymnasium, het neoclassicistische theater en het oude stadhuis. Aan de rivierkant kun je nog steeds de fundamenten van het oude kasteel en de vestingwerken zien.

In het nieuwe gedeelte van de stad, ten noorden van rivier vind je het klokkenmuseum, met enkele prachtige klokken uit de 18e eeuw. In het zonnewijzerpark, de achtertuin van het museum, kun je concerten beluisteren van de beiaard in de toren van het nabijgelegen postkantoor.

Het schiereiland Neringa is een bijzonder gebied, met prachtige duinen en vissersdorpjes als Nida en Juodkrantė. Vanuit de haven van Klaipéda gaat er een veerpont heen. In het aquarium van het Maritieme Museum leer je alles over het onderwaterleven. Het complex herbergt ook een dolfinarium. We vragen ons wel af of je dergelijke dieronvriendelijke shows moet bezoeken.

Ten noorden van Klaipéda vind je Palanga, de meest bekende badplaats van Litouwen. Behalve uitwaaien op de stranden van de Baltische Zee kunnen liefhebbers er een bezoek brengen aan het barnsteenmuseum in de botanische tuin.

In de sfeervolle Basanavičiusstraat, die van het centrum tot aan de pier loopt, kun je altijd terecht in een gezellig café of restaurant.

Programma

Dag 1: Klaipéda

Amberton

Dag 2: Klaipéda

Amberton

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen