Yuanyang rijstterrassen en minderheden

Beschrijving

Ontdek het uiterste zuiden van Yunnan met de fenomenale Yuanyang rijstterrassen, oude handelsroutes, minderheden volkeren en kleurrijke markten.

Je reist per trein naar het Jianshui, met haar mooie oude centrum en ontdekt vervolgens de Yuanyang regio met auto met chauffeur.

Jianshui is een authentiek stadje in het zuiden van Yunnan, richting de grensovergang naar Vietnam. Hier vind je nog weinig toeristen en maak je kennis met het leven van de bergvolkeren.

Het stadje is al eeuwlang van strategisch belang voor volkeren die van noord naar zuid trekken. Dit is te zien aan de verdedigingwerken, zoals stadsmuur, en de vele tempels.

Het stadje ligt in een vruchtbare vallei waar door de poreuze bergen het meer naar waar het vernoemd is verdween.

Van buitenaf ziet het niet zo fraai uit, totdat je in het centrum komt. Ook bijzonder zijn de Yi, Hui, Hani en Dai minderheden die in het stadje wonen.

Bezoek de Oostpoort en Jinlinan Lu, de hoofdstraat, en je krijgt het gevoel terug in het oude China te zijn.

Yuanyang wordt door velen beschouwd als het gebied met de mooiste rijstterrassen ter wereld. Ze zijn duizend jaar geleden aangelegd door de Hani bevolking en doen nog steeds hun werk.

Zonder onderhoud waren de rijstterrassen al lang naar beneden gespoeld, want het hoogteverschil en de hoeveelheid regenwater zijn hier aanzienlijk.

De Yuanyang zijn door UNESCO uitgeroepen als werelderfgoed. Niet alleen vanwege de fantastische ligging in een vochtige vallei, die de zonsop- en ondergang bijzonder kleurrijk maken, maar ook het ecosysteem.

In de droge tijd, onze winter en voorjaar, worden de Yuanyang rijstterrassen bevloeid met bronwater vanuit de bossen op de heuvels, die in de regentijd het water vasthouden.

Bezoek ook enkele minderhedendorpen, waar een groot deel van de bevolking nog altijd hun kleurrijke nationale kleding draagt. Soms zijn er levendige markten.

Het is mogelijk om vanuit Yuanyang door te reizen naar Vietnam, waar deze regio al erg aan doet denken.

Programma

Dag 1: Jianshui

Op eigen gelegenheid

Dag 2: Jianshui

Op eigen gelegenheid

Dag 3: Yuanyang

Op eigen gelegenheid

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen