Langs de Yavari rivier

Beschrijving

Vanaf de pier van Leticia voert een tochtje per boot je diep de jungle in. Afhankelijk van de waterstand duurt deze tocht over de Yavari rivier tussen de drie en vijf uur. Het is de ideale manier om je ritme aan te passen aan dat van de jungle.

Je wordt omringd door de geluiden van insecten en vogels. Aan de oevers wisselen zandstrandjes, dichte begroeiing en kleine dorpjes elkaar af. Zo nu en dan glijdt er een kano voorbij.

Hoe dieper je de jungle intrekt, hoe meer kans op het spotten van dieren. Hou er rekening mee dat die niet bepaald dol zijn op mensen, dus het is een kwestie van geduld en geluk. In de boomtoppen leven luiaards en rond de dertig apensoorten - er worden nog steeds nieuwe soorten ontdekt.

Op de grond zie je capibara's, coati's en misschien wel sporen van jaguars of tapirs. Papegaaien, ara's, toekans, kolibries en roofvogels vliegen over. Let eens op de hoatzin: de oervogel die niet kan vliegen met blauwe ogen en een exentrieke kam.

Hier heerst niet de klok, maar heeft men de tijd. De wereld van agenda's, wekkers, media, internet is heel ver weg. Jouw batterij wordt opgeladen (niet die van je mobiel) en je hoofd komt tot rust.

Tussen de wandelingen en boottochten door kun je in je hangmat ontspannen luisteren naar de geluiden van het oerwoud, eindeloos dagdromen of je verliezen in een goed boek. Drie keer per dag worden er heerlijke maaltijden voor je bereid.

In de dorpjes rondom zie je hoe een hechte gemeenschap samenleeft. Kinderen gaan 's ochtends naar school en spelen daarna met elkaar onder het toeziend oog van de ouderen. Je kunt een huis van binnen bekijken, proeven van lokale lekkernijen en misschien wordt er voor je gezongen of gedanst.

Koop een souvenir van een lokale kunstenaar, daarmee steun je zijn gezin. Op kleine akkertjes rond het dorp zie je hoe casave, bananen en andere tropische groente en fruit worden verbouwd.

Let op: voor een bezoek aan deze regio is een inenting tegen gele koorts verplicht. Zonder bewijs van vaccinatie in je medisch paspoort word je niet toegelaten in het vliegtuig. 

Programma

Dag 1: Leticia: Yavari rivier (Brazilië)

Palmari ecolodge

Dag 2: Leticia: Yavari rivier (Brazilië)

Palmari ecolodge

Dag 3: Leticia: Yavari rivier (Brazilië)

Palmari ecolodge

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen