Ara's in Carara

Beschrijving

Het Carara Nationaal Park is een van de beste plekken in Costa Rica om de geelvleugelara (scarlet macaw) te spotten. Verblijf enkele dagen in een lodge in de buurt van het park zodat je lekker vroeg op pad kunt gaan om de drukte voor te zijn. Carara is namelijk vanwege de gunstige ligging ten opzichte van San José en de cruise terminals in het westen best een populaire plek. Veel mensen bezoeken het park vluchtig op doorreis maar wie de rust en de tijd neemt, zal zeker onder de indruk zijn van de flora en fauna van Carara.

Het park ligt in een transitiezone van het droge Pacifische regenwoud van het noorden en de vochtige tropische jungle van het zuiden. Beide habitats smelten hier samen tot een ecosysteem met een unieke flora en fauna. Het is echt een heel bijzondere plek.

Carara betekent krokodil in de taal van de inheemse Huetar gemeenschap. De naam zal je niet verbazen als je de brug over de Tarcoles rivier, die de noordelijke grens van Carara Nationaal Park vormt, oversteekt. Vanaf de brug zie je beneden in de rivier en op de oever tientallen flinke krokodillen.

Andere dieren die zich hier eenvoudig laten spotten zijn kapucijnapen en de al eerder genoemde geelvleugelara’s die dagelijks migreren van het hart van het oerwoud naar de mangroven aan de kust. Maar ook toekans, parkieten, arassari’s, ijsvogeltjes, trogons en verschillende reigersoorten worden hier veelvuldig gespot. Carara is een waar paradijs voor vogelaars. Kijk tijdens je wandeling ook uit naar felgekleurde kikkers.

Bij het Quebrada Bonita Ranger Station een paar kilometer ten zuiden van de Tarcoles brug kun je terecht voor meer informatie en om je entreeticket te kopen. Er zijn enkele makkelijke wandelpaden die je kunt volgen vanuit het ranger station. Hier kun je ook eventueel een gids huren. Een andere wandeling die je kunt maken gaat naar de Laguna Meándrica (gesloten in september en oktober vanwege de waterstand en gevaar voor krokodillen). Neem een muggenspray mee en laat geen waardevolle spullen in de auto liggen. De beste tijd om veel dieren, vooral vogels, te zien is in de vroege ochtenduren of tegen het einde van de middag.

De wonderschone Tarcoles rivier stroomt richting de Grote Oceaan en dit is een geweldige plek om de Amerikaanse krokodil van dichtbij te aanschouwen. Ze kunnen wel vijf meter lang worden. 

Programma

Dag 1: Carara

Macaw Lodge

Dag 2: Carara

Macaw Lodge

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen