Vulkanisch Santorini

Beschrijving

Wie met de ferry de havenkom van Santorini nadert of achter zich laat, zal zich immens nietig voelen temidden van de kliffen die steil omhoog rijzen uit de Egeïsche zee. Bovenop de restanten van de verzonken caldera van het vulkanische eiland Thera, zoals Santorini's ook wordt genoemd, schitteren witgekalkte dorpjes met her en der de zo kenmerkende blauwe kerkkoepels.

De euforie van zoveel schoonheid is met geen pen te beschrijven, dat moet je ervaren. Met oogverblindende zonsondergangen en dito vergezichten, knusse steegjes en terrassen en vulkanische zandstranden is het niet verrassend dat Santorini bovenaan de verlanglijst van menig eilandhopper staat. Tja, en dan ben je natuurlijk niet de enige bezoeker die maar niet kan stoppen met foto's maken.

Het is heerlijk dwalen door de kronkelende steegjes van de op de 400-meter hoge kraterrand gelegen hoofdstad Fira. Daar waar de paden langs de klif lopen, word je getrakteerd op een fraaie horizon met het actieve vulkaaneiland Nea Kameni en het eiland Therasia in de verte. Een zigzaggend pad loopt naar de haven. Voor wie de afdaling of de klim niet ziet zitten, zijn er ezeltjes en een steile kabelbaan. Je kunt beide eilanden met een dagtocht gaan verkennen en zwemmen in de hotsprings in zee.

Het dorpje Oia pronkt op de rand van de klif en is dé plek voor de mooiste zonsondergang. Zorg ruim voordat de zon in de zee zakt voor een goed plekje want het wordt vast druk. Neem wat lekkers mee en geniet.  

Archeologische opgravingen van de Minoïsche beschaving zijn  te bewonderen in Akrotiri. Deze stad werd compleet onder de lava bedolven door de allesverwoestende vulkaanuitbarsting die hier omstreeks 1650-1600 voor Christus plaats vond. Om de hoek van Akrotiri ligt het populaire Red Beach. De enorme roodzwarte rotsformaties die hoog boven je uit torenen zijn spectaculair. 

Aan de oostzijde ligt het strandplaatsje Kamari waar je tot rust kunt komen op het langgerekte zwarte kiezelstrand. De boulevard herbergt leuke terrassen, taverna's, bars en winkeltjes. Kamari is een geliefde uitvalsbasis om Santorini te ontdekken.Een interessante wandeling loopt van Kamari over de heuvels naar Perissa. Onderweg geniet je van mooie uitzichten en kom je langs een kerkje, een grot en kun je de opgravingen van Oud-Thira bezoeken.

Programma

Dag 1: Santorini

Andreas

Dag 2: Santorini

Andreas

Dag 3: Santorini

Andreas

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen