Kleurenpalet Landmannalaugar

Beschrijving

Ongekende natuurlijke schoonheid en legio wandelmogelijkheden vind je in het kleurrijke Landmannalaugar. Dit gebied staat bekend om zijn prachtige geel-, rood-, bruin- en groengekleurde rhyolietbergen en geothermische heetwaterbronnen.

Landmannalaugar is onderdeel van het Fjallabak natuurreservaat en ligt aan de rand van het gitzwarte Laugahraun lavaveld dat gevormd werd bij een uitbarsting in 1477. In de zomermaanden is dit een enorm geliefd wandelgebied.

Al eeuwenlang hebben de geothermische baden van Landmannalaugar een enorme aantrekkingskracht op vermoeide reizigers, van kolonisten uit een ver verleden tot de toeristen van nu. Even op adem komen in de rustgevende bronnen in dit IJslandse walhalla is puur genieten. Trakteer jezelf na een fikse wandeling met een ontspannen bad in de warmwaterbronnen. Vergeet niet je zwemkleding en handdoek mee te nemen.

De Laugahringur wandeltocht is een populaire route dwars door en om de lavavelden van Laugahraun. Je kunt ook de Brennisteinsalda vulkaan op. Bij helder weer heb je op een hoogte van ongeveer 800 meter een goed uitzicht op de IJslandse hooglanden. Nog een aanrader voor doorgewinterde wandelaars is de hike naar de top van de Bláhnúkur berg. 

De langste dagwandeling gaat over Suðurnámur bergkam en langs de Vondugil vallei. De beloning is groot. Vanaf de bergkam heb je de beste uitzichten op geheel Landmannalaugar in al zijn glorie. 

Je kunt Landmannalaugar 's zomers bereiken met een 4WD huurauto of eventueel met een (dag)tour. Je eigen huurauto geeft natuurlijk meer vrijheid om alles op je gemak te verkennen.

Als je vanuit het westen rijdt, kun je overwegen om onderweg even een klein stukje om te rijden voor enkele spectaculaire watervallen zoals de Hjálparfoss en de watervallen van de Gjáin vallei (Gjárfoss & Gjáinfoss). De hobbelige route langs de F208 ten noorden van Landmannalaugar leid je langs de Sigöldugljufur kloof met z'n turquoise rivier en talrijke watervallen. 

De route vanuit de zuidkust brengt je via een zeer uitdagende maar schitterende route naar Landmannalaugar. Volgens velen een van de mooiste routes van IJsland

Omdat je over F-wegen reist, heb je een 4WD nodig. Houd de wegconditie in de gaten via bijvoorbeeld een app zodat je niet voor verrassingen komt te staan als wegen door weersomstandigheden afgesloten zijn. Buiten het zomerseizoen is dit gebied sowieso afgesloten.

Programma

Dag 1: Landmannalaugar

Hrauneyjar Highland Center

Dag 2: Landmannalaugar

Hrauneyjar Highland Center

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen