Jungle Book Kanha

Beschrijving

Van alle wildparken in Centraal-India spant het Kanha National Park de kroon qua schoonheid. De natuur hier is werkelijk schitterend. Het terrein is zeer afwisselend, met uitgestrekte weidegronden, beboste heuvels, valleien, plateaus en bamboebossen op hoogten die variëren van 450 tot 950 meter. Vooral in het ochtendgloren heeft het park een magische uitstraling. Het Kanha National Park ligt in de deelstaat Madhya Pradesh en is vooral bekend geworden door schrijver Rudyard Kipling, die hier zijn inspiratie vond voor The Jungle Book.

De meeste mensen komen naar Kanha om tijgers te spotten. Er leven er een kleine honderd en de kans dat je er een ziet is dan ook reëel. Maar ook zonder tijgers is een bezoek aan dit park meer dan de moeite waard, want je treft er nog veel meer wildlife aan: luipaarden, lippenberen, bizons, olifanten, wilde zwijnen, stekelvarkens, pythons, hyenas, veel apen, ruim 300 verschillende vogels en een groot aantal hertensoorten. Een aparte vermelding in deze verdient het zeldzame 12-hoornige moerashert (barasingha), dat halverwege de vorige eeuw met uitsterven werd bedreigd en in 1955 de reden was voor de oprichting van het nationaal park.

Om het meeste te halen uit je bezoek aan het Kanha National Park raden we aan om minstens één jeepsafari in de ochtend en één in de namiddag te maken.Hoe vaker je op safari gaat, hoe groter je kansen natuurlijk.

Kanha National Park is te bezoeken per jeepsafari van 16 oktober tot en met 30 juni. YourWay2GO biedt privé safari's met chauffeur en gids. In de moessonperiode (juli t/m half oktober) en tijdens bepaalde feestdagen is het park gesloten. Het hele jaar worden er op woensdagmiddag géén jungle-activiteiten georganiseerd.

Met jouw bezoek steun je ook TOFT tijgers, deze organisatie zet zich in voor het behoud van de Indiase tijger.

Programma

Dag 1: Kanha Nationaal Park

Chitvan Jungle Lodge

Dag 2: Kanha Nationaal Park

Chitvan Jungle Lodge

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen