Van jungle naar maan bij Bromo

Beschrijving

Reis vanuit het kleurrijke en koloniale Malang naar de Bromo vulkaan, een van de mooiste landschappen ter wereld, en ervaar de verandering van jungle- naar maanlandschap. 

Oud koloniaal Malang is de ideale plek om je te laten meevoeren in de sfeer van tempo doeloe.

De stad ligt ingesloten tussen het Kawi – Butakmassief en het Tenggergebergte, waar de vulkaan Bromo onderdeel van uitmaakt.

Vanwege haar ligging op 339 tot 662 meter heeft Malang een betrekkelijk koel klimaat. Met de opening van de spoorlijn aan het eind van de negentiende eeuw werd Malang een makkelijk bereikbaar vakantieoord voor Indonesiërs die verkoeling zochten tijdens de warme zomerdagen.

De Europese architectuur uit koloniale tijden is mooi bewaard gebleven in de stad. Aan de andere kant is Kampung Warna Warni een bijzonder moderne kunstproject waar huisjes in alle kleuren zijn geschilderd.

Vanwege de goed aangeschreven universiteiten is Malang tegenwoordig populair bij studenten, die de stad een levendige energie geven.

Dan ga je op weg naar de Bromo vulkaan, waar je langzaam het landschap ziet veranderen. Je kunt onderweg stoppen bij de Rainbow waterval, waarvoor een wandeling van een kleine 2 uur vereist is.

Overnachten aan de rand van de krater is een bezondere ervaring. Het is hier zo donker dat de hemel helemaal gevuld is met sterren.

In de morgen geniet je van de meest spectaculaire zonsopkomst na het bedwingen van de indrukwekkende Bromo vulkaan.

Voor dag en dauw begint je vulkanisch avontuur. Rond een uur of vier vertrekken de jeeps in de richting van een hoger gelegen uitkijkpunt, waar vandaan je een prachtig zicht hebt op de Bromo vulkaan.

Eenmaal aangekomen klim je nog ongeveer twintig minuten omhoog naar het uitkijkpunt zelf. Het uitzicht op de Tengger-krater en de vulkanen Bromo, Batok en Semeru is fenomenaal, met name in de eerste, oranje zonnestralen. De laag in de krater hangende mistflarden gloeien ook op.

Als de zon eenmaal boven de horizon staat daal je weer af naar de jeeps. Je steekt de Zandzee over, de oude vlakke caldera van de Tengger krater, tot je bij de Bromo aankomt.

De rotsachtige omgeving lijkt wel op een maanlandschap. Vanaf de voet van Bromo klim je nog een trap van 246 treden op naar de kraterrand. De treden liggen vol met vulkanisch as.

En dan, vanaf de smalle kraterrand, kijk je in het diepe, donkere kratergat van de Bromo. In het ochtendlicht zie je de rook uit de krater naar boven kringelen. Echt een prachtig gezicht.

Na dit avontuur daal je weer de trappen af en rijd je terug naar je hotel voor een welverdiend ontbijt.

Het kleine bergdorpje Kalibaru, aan de voet van een vulkaan en omringd door plantages, is een prima uitvalsbasis voor wandelingen.

Je bezoekt de omliggende plantages, waar koffie, thee en peper worden verbouwd.

Vaak is het gemoedelijke Kalibaru de plek waar je afscheid neemt van Java voordat per boot oversteekt naar Bali, maar niet voordat je Sukamade bezoekt.

Wij raden ook aan om de Ijen vulkaan te beklimmen. Dat kan met een excursie vanuit Kalibaru.

Programma

Dag 1: Malang

Merbabu Guesthouse

Dag 2: Bromo

Lava View lodge

Dag 3: Kalibaru

Rumah Senang

Dag 4: Kalibaru

Rumah Senang

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen