Balinese tempels, rijstvelden en vulkanen

Beschrijving

De Agung domineert Oost Bali. Rondom deze vulkaan vind je prachtige rijstterrassen, indrukwekkende tempels en kleurrijk koraal. Bovendien is het hier nog rustig en authentiek.

Sidemen is ons favorietje plekje op Bali, enn mooie start. Het ligt heerlijk tussen de rijstterrassen met een fantastisch uitzicht op de Agung vulkaan. Hier kom je volledig tot rust.

In de omgeving van Sidemen liggen authentieke dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Je kronkelt door het landschap met steeds weer een andere zicht op de Angung vulkaan.

Je kunt in Sidemen heerlijk wandelen tussen de rijstvelden. Er zijn alleen kleinschalige hotelletjes en restaurantjes. De drukte van de kust is dus ver weg. 

Je reist verder naar de oostkust en vind in Candidasa een sfeervolle rust en heerlijk eten. Het leven langs de doorgaande weg gaat gewoon door. Je vindt er restaurants die zich op de toerist richten, maar ook gewoon lokale warungs.

Wil je de Indonesische keuken zelf actief leren kennen, dan raden we de kookles op het strand aan. Zo neem je een stukje Bali mee naar huis.

Elk hotel biedt wel enkele spabehandelingen aan, dus je kunt er ook voor kiezen om je een paar uurtjes heerlijk te laten verwennen. Vanaf het strand kun je een bootje huren om de zee op te gaan. Dicht bij Candidasa liggen twee kleine eilandjes, Tepekong en Biaha. Ideale duikplekken, waar je mogelijk zelfs haaien ziet zwemmen. 

Je rijdt verder naar het noorden langs de prachtige kustweg naar Amed. Je kunt er ook voor kiezen om via Tirta Gangga te reizen en haar prachtige watertuinen te bezoeken.

Op het strand van Amed is een en al rust, maar de onderwaterwereld bruist hier van het leven. In Amed is het heerlijk snorkelen en kun je prachtig koraal en vissen zien. Dompel je onder in een oase van rust en kleurrijke visjes. 

Programma

Dag 1: Sidemen

Sawah Indah Villa

Dag 2: Sidemen

Sawah Indah Villa

Dag 3: Candidasa

Bayside Bungalows

Dag 4: Amed

Puri Wirata Resort

Dag 5: Amed

Puri Wirata Resort

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen