Rustiek Noord Bali

Beschrijving

De noordkust van Bali straalt rust en authenticiteit uit, en is nog minder bezocht door toeristen. Hier vind je kleine tempels tussen de prachtige rijstvelden, zwarte stranden en een sandbar op Menjangan.

Je eerste bestemming is het pure Pemuteran, een heerlijk rustig plaatsje aan de noordkust en springplank voor een uitstapje naar het prachtige eilandje Menjangan. Hier kun je geweldig kunt snorkelen, duiken of relaxen op de sandbar.  

Snorkel- en duikliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, want Menjangan heeft misschien wel het mooiste koraalrif van Bali. Ook is het uitzicht op Bali fantastisch.

Het dorpje zelf biedt een breed, donker en vulkanisch zandstrand aan een rustige zee vol mooi koraal. Hoewel het toerisme hier nog in de kinderschoenen staat, neemt de populariteit toe vanwege de prima duikmogelijkheden.

Stranden, cafeetjes, vrolijke bootjes en palmbomen maken het tropische plaatje van ontspannen Lovina compleet, je tweede bestemming. Het strand in Lovina is van zwart vulkanisch zand en heeft daardoor een geheel eigen karakter.

Op het strand liggen allemaal kleurrijke houten bootjes wat het geheel een vrolijk aangezicht geeft. In de lokale restaurantjes wordt heerlijke verse vis geserveerd.
Je kunt een bezoekje brengen aan enkele van de kleine hindoe tempeltjes in het stadje. 

Iets verderop is Brahma Vihara Banjar het grootste Boeddhistische klooster van Bali. Het is de Borobudur in het klein. Een bezoek is ideaal te combineren met de warmwaterbronnen van Banjar.

Avonturiers gaan in de binnenlanden met een buggy op pad. Je rijdt door afwisselend landschap, waar je allerlei dieren kunt spotten. Ook kun je kanovaren in het Tamblinganmeer en koffie proeven op een plantage.

Programma

Dag 1: Pemuteran

Kubuku Ecolodge

Dag 2: Pemuteran

Kubuku Ecolodge

Dag 3: Lovina

Rambutan Boutique Hotel

Dag 4: Lovina

Rambutan Boutique Hotel

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen