Poort naar Hokkaido: Hakodate

Beschrijving

Hakodate was, samen met Yokohama, Kobe en Nagasaki, een van de eerste havens die onder druk van de Verenigde Staten werden opengesteld voor buitenlandse handel na de ‘sakoku’, de anderhalve eeuw durende periode van isolement.

Opnieuw heeft Hakodate een scharnierfunctie naar nieuwe tijden. De diepe Seikan-tunnel tussen Honshu en Hokkaido is met zijn vijftig kilometer de langste ter wereld en vormt een nieuwe poort tot Hokkaido.

In de wijk Motomachi kun je aangenaam door smalle straatjes wandelen tussen verschillende negentiende-eeuwse gebouwen in westerse stijl, zoals de Russische Orthodoxe Kerk en het oude Britse consulaat.

Het stervormige Goryukaku is het eerste naar westerse stijl gemodelleerde fort van Japan. Aangelegd ter verdediging tegen buitenlandse aanvallen deed het uiteindelijk dienst in de laatste slag van de Japanse burgeroorlog. Van de oorspronkelijke gebouwen is niets meer over en het fort is omgetoverd  tot een sfeervol en fotogeniek park. De vele kersenbomen bloesemen overdadig in de lente.

Vroege vogels bezoeken vanaf vijf uur de Hakodate Asa-ichi, de versmarkt aan de voet van de Hakodate-yama. Je vindt er zeker een lekker ontbijt of bijzondere lunch, en anders wel een leuk souvenir.

Neem na zonsondergang de kabelbaan naar de top van diezelfde berg Hakodate-yama voor de ‘yake’, het betoverende uitzicht over de lichtjes van de stad.

In de eerste vijf dagen van augustus wordt in Hakodate het Hakodate Port Festival gehouden, waarbij parades met dansende en klappende mensen door de straten trekken.

Reizigers tussen Hakodate en Sapporo kunnen in Onuma Koen Station uitstappen voor een bezoek aan het mooie Onuma Quasi National Park, waar je kunt wandelen, fietsen en kanovaren bij de meren aan de voet van de Komagatake vulkaan.

Het park ligt een kleine dertig kilometer ten noorden van Hakodate en is dan ook prima te bezoeken als een dagtrip vanuit Hakodate.

Programma

Dag 1: Hakodate

Tetora Hotel Ekimae

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen