De zon boven Okinawa

Beschrijving

Okinawa-Honto is het grootste eiland van de Ryukyu-archipel. Die bestaat uit een kleine honderd eilanden. Een groot zee-aquarium, een mooi klassiek kasteel, eindeloze stranden en een bruisend uitgaansleven zullen je dagen tot in de late uurtjes vullen.

Het Shuri kasteel in Naha stamt uit de veertiende eeuw en speelde een belangrijke rol in de vereniging van de verschillende eilanden tot wat nu Okinawa is. Het gebouw dat je nu ziet is een reconstructie uit de jaren negentig. Mocht je er geen genoeg van krijgen, dan liggen er over het eiland meer kastelen verspreid.

Winkelliefhebbers leven zich uit op Kokusaidori, de hoofdstraat van Naha. Twee kilometer aan de leukste souvenirwinkels, restaurants en barretjes. Na zonsondergang komt het leven hier echt op gang.

Veel uitgaansgelegenheden rekenen een vast entreebedrag, waarna je een uurtje of twee zoveel mag drinken (en eten) als je wilt. Je zult er dan ook veel toeristen uit alle windstreken tegenkomen.

In het indrukwekkende Ocean Expo Park sta je voor een van de grootste aquaria ter wereld. Enorme vissen en schildpadden zwemmen op een paar centimeter aan je voorbij. Bezoek in dit noordelijk deel van Okinawa-Honto ook de vlindertuin en een ananasplantage. Wandelliefhebbers kunnen er, meer richting Hentona in het oosten, de Hiji waterval gaan bekijken.

Het indrukwekkende Okinawa Peace Park in Itoman in het zuiden is gewijd aan de slag om Okinawa in de Tweede Wereldoorlog. De Amerikaanse militaire basis heeft nog steeds een grote invloed op het dagelijkse leven op het eiland. Vergeet niet meteen door te reizen naar Okinawa World, met de druipsteengrotten van Gyokusendo en een slangenmuseum.

Vaar vanuit hoofdstad Naha op en neer naar de omliggende eilanden, zoals Tokashiki en Zamami, waar parelwitte stranden en een heldere zee je van harte uitnodigen tot zwemmen, zonnebaden, snorkelen en duiken. Tussen januari en maart zwemmen de walvissen voorbij.

Blijf anders een paar nachtjes op een van de eilanden.

Vlieg vanaf onder andere Osaka, Fukuoka en Tokyo naar Naha. Goedkope vliegtickets kun je vinden via budgetmaatschappijen als Jetstar en Peach.

Programma

Dag 1: Okinawa

Nest Hotel (Naha)

Dag 2: Okinawa

Nest Hotel (Naha)

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen