De skyline van Singapore

Beschrijving

Singapore, het kleinste én schoonste land van Zuidoost-Azië, is een land van uitersten. Skytrains, wolkenkrabbers, broeierig Chinatown en verbluffende uitzichten wisselen elkaar in hoog tempo af.

De geschiedenis van Singapore gaat zeker terug tot in de 14de eeuw toen het nog Temasek (stad van de zee) heette. Het was toen al een belangrijke havenstad en onderdeel van het Srivajaya rijk, een boeddhistisch rijk op Sumatra dat zich tot helemaal in Thailand en Maleisisch Borneo uitstrekte. Rond de 15de eeuw kreeg de stad de naam Singapura.

In 1819 werd Singapore gekoloniseerd door de Britten, onder leiding van sir Thomas Raffles. Later werd het bekendste hotel, het Raffles Hotel, vernoemd naar hem. Sir Thomas Raffles stichtte een handelspost en is daarmee de grondlegger van het huidige SIngapore.

Tegenwoordig is 77% van de bevolking van de stad Chinees en maar 14% Maleis, wat de oorspronkelijke bewoners zijn van het land.

Omdat het verboden is om kauwgom te kauwen en uit te spugen (boete rond de €600), sigarettenpeuken weg te gooien of te eten en drinken in de metro is het een van de schoonste steden en landen van Zuidoost-Azië.

Singapore heeft een aantal zeer bijzondere bezienswaardigheden. Het iconische Marina Bay Sands resort is een luxueus resort met meer dan 2500 kamers. Bovenop de bekende drie torens bevind zich het hoogste zwembad ter wereld en meerdere sterrenrestaurants. Vanaf het Sands SkyPark Observatorium Deck heb je voor $20 een verbluffend uitzicht over de stad. Het zwembad is echter alleen voor hotelgasten open.

Gardens by the Bay is een futuristisch bos met immense metalen bomen (Supertrees, van tussen de 25 en 50 meter hoog) en heeft als doel de kwaliteit van leven te verbeteren. In de twee glazen biomen (kassen) groeien een verzameling van planten die niet vaak gezien worden in dit deel van de wereld. De entree van deze botanische tuin is gratis.

Bezoek ook zeker een van de andere eilanden van Singapore, Sentosa met haar twee kilometer lange zandstrand met palmbomen, gigantische shoppingmall, avonturenpark en een heus onderwaterpark is te bereiken met de Sentosa Express Monorail. 

Het koloniale Raffles hotel uit 1887 is ook de moeite van een bezoekje waard.

Programma

Dag 1: Singapore

Parc Souvereign Hotel - Albert Street

Dag 2: Singapore

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen