Diamantenkoorts in Lüderitz en Kolmanskop

Beschrijving

Lüderitz is een van de meest eigenaardige plaatsjes ter wereld. Kleurrijke Duitse huisjes aan de mistige Namibische kust, honderden kilometers verwijderd van het eerste beste stadje.

Als in deze regio geen diamanten gevonden waren, zou niemand zich er gevestigd hebben. De leegheid van dit gebied is een ervaring op zich, zeker omdat je hier een van de fijnste Duitse koloniale architectuur terug vindt.

Lüderitz is vernoemd naar de Duitser Adolf Lüderitz die het stadje na de vondst van Diamanten in de buurt. Het is in Duitse stijl gebouwd, je ziet er nog veel Duitse straatnamen en de voertaal is Duits, een bijzondere ervaring zo diep in Afrika.

De laatste jaren neemt de bevolking af, maar blijft het een fascinerende plek voor toeristen. Je kunt het Lüderitz museum bezoeken, je tegoed doen aan de Duitse keuken of een wandeling maken door het dorpje of over de mooie stranden.

Het dorpje Kolmanskop was het centrum van de Diamantenjacht, maar al lange tijd verlaten en door de woestijn overgenomen, een fascinerend gezicht. Van veel gebouwen is de oorspronkelijke functie en grandeur nog goed zichtbaar. 

Een gids vertelt je over de geschiedenis van het dorp en de bijzondere verhalen, want het leven in de woestijn was niet eenvoudig, ook al was de beloning voor gelukszoeker soms groot.

Je zou verwachten dat er weinig wilde dieren in de woestijn leven. Toch schijnt Kolmanskop 's nachts bevolkt te worden door hyena's en kun je op weg naar Aus wilde paarden spotten. 

Aus is een woestijnstadje in de heuvels met de flair van het Wilde Westen. Je kunt kiezen tussen overnachten in Aus of in Lüderitz. Door twee nachten in Aus te verblijven, heb je meer dan genoeg tijd om op je ‘rustdag’ Lüderitz en Kolmanskop te bezoeken. Verblijf je liever in Lüderitz, houd dan rekening met anderhalf à twee uur meer reistijd om er (weg) te komen. Je reist zowel heen en terug hoe dan ook via Aus.  Je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld 1 nacht in Lüderitz en 1 nacht in Aus.

Programma

Dag 1: Lüderitz en Aus

Bahnhof Hotel (Aus)

Dag 2: Lüderitz en Aus

Bahnhof Hotel (Aus)

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen