De Sossusvlei en Deadvlei in de Namib woestijn

Beschrijving

De Sossusvlei is de beste plek om de indrukwekkende Namib woestijn te zien. Hier vind je indrukwekkend hoge duinen, zoutpannen, afgestorven bomen en ontelbare springbokjes.

De kleurschakelingen in de Sossusvlei zijn die uit je dromen. Rood zand met gele en groene bergroeiing, witte zoutpannen en altijd een felblauwe lucht. Vooral in de ochtend- en avonduren wanneer er schaduw valt is het een geliefde plaats van fotografen.

De Sossusvlei is in tegenstelling tot de woestijn door het geringe water nog een beetje bergroeid waardoor je mooie foto's kunt maken. Ook komen er veel dieren voor, zoals springbokken, gemsbokken, struisvogels en een enkele leeuw of luipaard.

Bezoek de Sossusvlei het beste vroeg in de morgen wanneer de temperatuur nog lager, de kleuren zachter zijn en het zand nog niet te warm is. Midden op de dag is het nauwelijks uit te houden.

Bij Dune 45 kun je een duin beklimmen voor een fantastisch uitzicht over de woestijn. Het is een zware onderneming aangezien bij elke stap je er weer een halve terugzakt in het zand. De terugweg gaat juist weer twee keer zo snel.

De Deadvlei is een indrukwekkende zoutpan met uitgestorven bomen in de Sossusvlei, een klein stukje lopen vanaf de doorgaande weg. De vallei wordt omgeven door hoge duinen waardoor de aanblik nog desolater is.

Enkele dagen per jaar valt er neerslag in de Sossusvlei en dan kan het gebied veranderen in een bloemenzee. Dit kun je niet plannen, dus je moet geluk hebben.

De meeste mensen bezoeken de Sossusvlei en Deadvlei vanuit Sesriem, waar je enkele hotels en campings vindt. Je kunt ook overnachten een Solitaire, zoals de naam al aangeeft een desolaat gehucht met een lodge en benzinestation, waar je geniet van een ongekende stilte en sterrenhemel.

Niet ver van de Sossusvlei ligt de indrukwekkende Sesriem Canyon die een bezoek meer dan waard is. Meestal staat de rivier droog zodat je in de 30 meter diepe kloof kunt afdalen voor een mooie wandeling.

Programma

Dag 1: Sossusvlei

Desert Quiver Camp

Dag 2: Sossusvlei

Desert Quiver Camp

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen