Aan de oevers van de Douro

Beschrijving

Prachtig gelegen aan de Douro is Porto de ideale plek om een paar dagen door te brengen. Pleinen met terrassen en restaurants en straten en steegjes vol historische gebouwen maken dat je dagen te kort zijn.

Niet alleen fysiek is de stad een aangename plek om rond te wandelen, ook haar inwoners, liberaal en vriendelijk in de omgang, zullen van je bezoek een succes maken.

Begin je dag in het Estação de São Bento. De hal van dit station is volledig bedekt met azulejos. Vervolg je weg naar de kathedraal Sé, gelegen aan het plein dat een geweldig uitzicht biedt over de rivier, de typische huizen en de andere oever.

Enkele trappen brengen je naar de lager gelegen wijk Ribeira, met zijn terrasjes en pittoreske plekjes. Ga er even zitten en geniet van de sfeer en – opnieuw – het uitzicht over de rivier.

Als je wilt kun je over de Ponte Luís I naar de zuidoever van de Douro wandelen. Daar vind je de kabelbaan die je hoog boven de stad voert. Het levert schitterende plaatjes op.

Het gouden interieur van de Igreja Monumento de São Francisco zal je niet onberoerd laten, net zo min als de blauwe azulejos die de gevel van het Palácio da Bolsa sieren.

De tram en een wandeling over de Avenida da Boavista brengen je naar het museum Serralves, in de wijk Foz. Dat gebouw is van Álvaro Siza Vieira, een van de belangrijkste architecten van de Escola de Arquitetura do Porto.

Geniet eerst van de tuin, voordat je aan de exposities met moderne kunst binnen begint. Het moderne Casa da Música is net zo eigenwijs in zijn vorm. Het geeft Porto weer net dat hypermoderne vleugje.

En dat is nog niet alles: het Palácio de Cristal en het Museu Nacional de Soares dos Reis zijn ook de moeite waard. De tuin Cordoaria staat vol standbeelden en omgeven door kerken en andere monumenten.

Het loont de moeite om de trappen van de Torre dos Clérigos te beklimmen en te genieten van – opnieuw – een mooi uitzicht over Porto.

En op welk moment van de dag je er ook langsloopt: Café Majestic is de ideale plek om een pauze in te lassen.

Programma

Dag 1: Porto

Malaposta

Dag 2: Porto

Dag 3: Porto

Dag 4: Porto

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen