Rovaniemi op de poolcirkel

Beschrijving

Lapland is de perfecte plek voor ontspanning afgewisseld met avontuur. Op de poolcirkel vind je de hoofdstad van Lapland: Rovaniemi. De beroemdste inwoner van de stad is natuurlijk de Kerstman. Je kunt hem het hele jaar door bezoeken in Santa Claus Village op de poolcirkel.

De ligging is van de stad is strategisch, daar waar de twee grote rivieren Kemijoki en Ounasjoki samenvloeien. Met zoveel water is er in de zomer genoeg te beleven. Ga aan boord van een riviercruise of zet je eigen spierkracht in tijdens een tochtje suppen (stand-up paddle) of kanoën.

In de winter moet je natuurlijk ook verschillende optionele activiteiten uitproberen zoals sneeuwscooteren, een rendiersafari of een tochtje met een hondenslee. Door de geografische ligging van Fins Lapland is het van de herfst tot de vroege lente mogelijk om het noorderlicht te spotten, ook in Rovaniemi heb je hierop goede kansen. Een ontdekkingstocht per sneeuwscooter op zoek naar het dansende poollicht aan de sterrenhemel zul je niet snel vergeten.

Om de noordelijke natuur, de cultuur en geschiedenis van dichtbij te leren kennen, is een bezoek aan het Arktikum museum een aanrader. Je komt er veel te weten over de Sami bevolking, de oorspronkelijke bewoners van Lapland.

In het nabijgelegen Ounasvaara Ski Resort kun je skiën en langlaufen in de winter en rodelen en mountainbiken in de zomer. Wandelaars kunnen de benen strekken of de sneeuwschoenen onderbinden in de Arctic Circle Hiking Area.

Rovaniemi is het hele jaar door een geliefde bestemming met de poolnacht en een dik pak sneeuw in de winter, de smeltende sneeuw en natuur die ontwaakt in de lente, de midzomernachtzon in de zomer en de herfstkleuren in het najaar. Van eind augustus tot begin april ben je onder gunstige omstandigheden getuige van het mirakel van het noorderlicht.

Programma

Dag 1: Rovaniemi

Santa Claus hotel

Dag 2: Rovaniemi

Santa Claus hotel

Dag 3: Rovaniemi

Santa Claus hotel

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen