Groen Oslo

Beschrijving

De bruisende hoofdstad Oslo heeft een geweldige locatie aan het Oslofjord en wordt omringd door beboste heuvels. De stad heeft heel wat bezienswaardigheden en is bovendien ook een uitstekende uitvalsbasis voor liefhebbers van natuur en buitenactiviteiten. ’s Winters kun je rondom Oslo zelfs langlaufen en skiën.

Niet voor niets werd de stad in 2019 uitgeroepen tot Europese Groene Hoofdstad want er wordt veel aandacht geïnvesteerd in behoud van natuurgebieden en het verminderen van vervuiling. 

Oslo is een fijne stad om al wandelend te verkennen. Geniet van de mooie architectuur, musea, restaurants en winkels. Loop zeker over de Karl Johans Gate, de hoofstraat met statige gebouwen die het station met het koninklijke paleis verbindt en als je toch bij het station bent, pik dan gelijk de moderne Akrobaten voetgangersbrug mee die vaak voor fotoshoots wordt gebruikt.

Het oude Oslo vind je nog in de straten Damstredet en Telthusbakken met goed bewaard gebleven, bewoonde houten huizen uit de 18e en 19e eeuw.

Het is nooit ver lopen naar een van de parken die bomvol kunst staan, zoals het Vigeland Sculpture Park in het Frognerpark of de botanische tuinen. De havenpromenade is hip en nodigt uit voor een wandeling. Of volg de rivier de Akerselva. Deze verrassende rivierwandeling in het centrum voert je langs groene stroken, historische gebouwen en zelfs een paar watervallen.

Oslo is trouwens ook een ideale stad om te fietsen met veel fietspaden. Gebruik je telefoon om voor een klein bedrag een van de stadsfietsen te ontgrendelen.

Overweeg om een Oslo Pass aan te schaffen. Deze geeft je toegang tot musea en het openbaar vervoer. 

Een dagje eilandhoppen in het Oslofjord is makkelijk geregeld. De ferry's vertrekken bij de Rådhusbrygga. Je kunt ook een tocht maken over het schiereiland Bygdøy en een bezoek brengen aan het Vikingmuseum met drie bewaard gebleven drakars. Of kom alles te weten over de Noorse poolexpedities in het Fram Museum.

Programma

Dag 1: Oslo

Comfort Børsparken Hotel

Dag 2: Oslo

Comfort Børsparken Hotel

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen