Geniet in de baai van Bai Tu Long (Halong Bay)

Beschrijving

De karstrotsen van Bai Tu Long liggen in hetzelfde gebied als Halong Bay. Samen met Lan Ha Bay maken deze drie baaien deel uit van het Halong Bay werelderfgoed in de Golf van Tonkin.

Hier geniet je van de fenomenale karstbergen die uit zee rijzen vanaf een cruise waar vanaf je leuke excursies onderneemt,

Dag 1
Na je ontbijt in Hanoi reis je in internationaal gezelschap in ongeveer 3,5 uur naar de haven van Hon Gai vanwaar de traditionele houten jonk vertrekt waar je de nacht op zult doorbrengen. 

Na een welkomstdrankje en de eerste ontmoeting met je reisgenoten vertrekt de boot richting de spectaculaire karstrotsen in het smaragdgroene water. 

Lunch en diner worden aan boord geserveerd. Op het dek kun je achteroverleunen met een kopje thee of een vers sapje en genieten van de indrukwekkende landschappen die aan je voorbijtrekken.

Al cruisend bereik je het hart van Bai Tu Long Bay: het schitterende Cap La gebied met z'n kenmerkende kalstenen rotsformaties en pittoreske lagunes. Wanneer het weer het toestaat kun je per kajak of zwemmend de omgeving verkennen. Eenmaal terug aan boord staan er lekkere drankjes en vers fruit voor je klaar.

In de avond kun je deelnemen aan een echte traditionele kookdemonstratie. Je maakt kennis met de smaken van de Vietnamese keuken. Na het diner kun je relaxen op het zonnedek.

Dag 2
Vroege vogels kunnen bij het ontwaken mee doen aan een Tai Chi les op het dek van de jonk, nog voor de start van het ontbijt. Zo kun je helemaal zen beginnen aan de dag die voor je ligt.

Je maakt een stop bij het mooiste vissersdorp van Halong Bay, Vung Vieng, waar je kunt zien hoe de mensen in deze omgeving het dagelijkse leven aanpassen aan het water van de zee. Huizen en zelfs scholen drijven op het water, zo inventief!  Per roeiboot krijg je een rondleiding van de vissers die je graag de omgeving laten zien.

Na het bezoek aan Vung Vieng ga je terug naar de cruiseboot die koers zet naar de haven van Hon Gai, uiteraard via een andere schitterende route dan die je op de heenweg zag. Onderweg wordt de lunch geserveerd. In Hon Gai stap je aan boord van de shuttle bus die je naar je hotel in Hanoi zal brengen.

Programma

Dag 1: Bai Tu Long

Renea Cruise

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen