Het onontdekte noorden van Vietnam

Beschrijving

Reis ver van de gebaande paden in het noorden van Vietnam en bezoek een van de mooiste berggebieden met authentieke dorpjes, grandioze watervallen en serene meren.

Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan en je onmoet dan ook de uiterst vriendelijke bevolking die soms verbaasd is toeristen te zien. Je slaapt in lokale homestays.

Vanuit Hanoi reis je naar Sapa waar je kennis maakt met de vele minderheden die deze regio herbergt tijdens een wandeling rond Ta Van.

Onze gids neemt je mee naar Panhou, waar je kriebels in je buik krijgt de uitzichten over uitgestrekte rijstvelden en indrukwekkende bergformaties. Onderweg bezoek je de markt van Bac Ha en neem je een kijkje bij de Chinese grens.

Je reist via het Dong Van Plateau naar de Ma Pi Leng Pass waar één van de mooiste panoramische uitkijkpunten van Vietnam te vinden is. Onderweg naar dit punt zul je regelmatig stoppen zodat er waanzinnige foto’s gemaakt kunnen worden. 

Phia Thap is een mooi authentiek dorpje dat wordt bewoond door de Nung minderheid. Hier kom je heerlijk tot rust na een prachtige rit.

Het dorpje wordt omringd door door de karstbergen die zo kenmerkend zijn voor Vietnam. Je bereikt het door middel van een korte wandeling.

De Ban Gioc watervallen is een van de hoogtepunten van je rondreis door Noord-Vietnam. Het zijn de grootste watervallen van Vietnam. Op de grens met China dondert de Quay Son rivier naar beneden.

De Nguom Ngao grotten staan bekend vanwege haar prachtige kalksteen vormen. Beiden bezoek je eenvoudig vanaf je leuke homestay in Quay Son.

De meren van Ba Be zijn nog niet ontdekt door het grote publiek. De meren liggen op ongeveer 5 uur rijden van Ban Gioc en worden tot nog toe vooral gevonden door toeristen die op de motor door Vietnam reizen. Bij aankomst heb je nog voldoende tijd om de omgeving te verkennen.

Na een sfeervolle overnachting aan het meer is het tijd om terug te keren naar de drukte van de hoofdstad Hanoi.

Programma

Dag 1: Sapa

Eden Boutique Hotel

Dag 2: Panhou

Panhou Ecolodge

Dag 3: Panhou

Panhou Ecolodge

Dag 4: Dong Van

Auberge de Meo Vac

Dag 5: Phia Thap

Mr. Kim's homestay

Dag 6: Ban Gioc

Quay Son homestay

Dag 7: Ba Be

Nguyen homestay

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen