Ontdek de baai van Tu Long (Halong Bay)

Beschrijving

Drie dagen varen op een prachtige jonk langs de fenomenale karstrotsen van Bai Tu Long bij Halong Bay. Trek erop uit met de kajak op zoek naar verscholen grotten en lagunes.

Proef de smaak van de Vietnamese keuken, bezoek het mooiste vissersdorp van Halong Bay en maak kennis met de bewoners.

Bai Tu Long maakt deel uit van het uitgestrekte Halong Bay Werelderfgoed in de Golf van Tonkin dat naast Halong Bay en Bai Tu Long ook nog het kleinere Lan Ha Bay bestrijkt.

Bai Tu Long is de grootste van deze drie baaien en minstens zo spectaculair als Halong Bay én bovendien veel minder drukbezocht.

Dag 1
Na je ontbijt in Hanoi reis je in internationaal gezelschap in ongeveer 3,5 uur naar de haven van Hon Gai vanwaar de traditionele houten jonk vertrekt waar je de nachten op zult doorbrengen. Na een welkomstdrankje en de eerste ontmoeting met je medebewoners vertrekt de boot richting de spectaculaire karstrotsen in het smaragdgroene water.

Lunch en diner worden aan boord geserveerd. Op het dek kun je achteroverleunen met een kopje thee of een vers sapje en genieten van de indrukwekkende landschappen die aan je voorbijtrekken.

Al cruisend bereik je het hart van Bai Tu Long Bay: het schitterende Cap La gebied met z'n kenmerkende kalkstenen rotsformaties en pittoreske lagunes. Hier kun je per kajak of zwemmend de omgeving verkennen. Eenmaal terug aan boord kun je op het zonnedek genieten van de zonsondergang terwijl de boot richting Cong Do vaart. Tijd voor Happy Hour!

In de avond kun je deelnemen aan een echte traditionele kookdemonstratie. Leer hoe je loempia’s maakt, een snack die niet weg te denken is in de traditionele Vietnamese keuken. Daarna volgt een heerlijke barbecuemaaltijd. Na het diner kun je relaxen op het zonnedek. Je kunt ook de crew helpen met inktvissen vangen.

Dag 2
Vroege vogels kunnen bij het ontwaken mee doen aan een Tai Chi les op het dek van de jonk, nog voor de start van het ontbijt. Zo kun je helemaal zen beginnen aan de dag die voor je ligt.

Met een westers ontbijtje of een Vietnamese Pho heb je genoeg energie voor je volgende avontuur. Je stapt over op een kleinere cruiseboot die je naar het afgelegen Vung Ha gebied brengt. Tijd om te kajakken, zwemmen en zonnen.

Na zoveel beweging en avontuur heb je vast honger gekregen. Terug aan boord geniet je van de lunch terwijl de cruise alvast koerst naar het Thien Canh Son gebied.

De gids neemt je mee naar de Thien Canh Son grot. Om hier te komen ga je aan land van een van de karstbergen en zul je eerst over een hangbrug moeten voordat je bij de ingang van de grot komt.
Aan het einde van de middag brengt de dagcruiseboot je weer terug naar het moederschip waar je net als gisteren weer geniet van het diner en een heerlijke avond aan boord.

Dag 3
Vroeg op voor Tai Chi en het ontbijt. Je maakt een stop per tenderbootje bij het mooiste vissersdorp van Halong Bay, Vung Vieng, waar je kunt zien hoe de mensen in deze omgeving het dagelijkse leven aanpassen aan het water van de zee. Huizen en zelfs scholen drijven op het water, zo inventief!  Per roeiboot krijg je een rondleiding van de vissers die je graag de omgeving en hun manier van leven laten zien.

Na het bezoek aan Vung Vieng ga je terug naar de cruiseboot die koers zet naar de haven van Hon Gai, uiteraard via een andere prachtige route dan die je op de heenweg zag. Onderweg wordt de lunch geserveerd. In Hon Gai stap je aan boord van de shuttlebus die je naar je hotel in Hanoi zal brengen.

Programma

Dag 1: Bai Tu Long

Garden Bay Cruiser

Dag 2: Bai Tu Long

Garden Bay Cruiser

  • Zorgvuldig door ons samengesteld
  • Kies je rondreis
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
  • Kies je bouwstenen
  • Bepaal de vertrekdatum
  • Wij doen de rest

Zelf je reis samenstellen

  • Kies je vertrekdatum en startpunt 
  • Stel je route stap voor stap samen
  • Pas je hotel, excursie en vervoer aan
Stel zelf je reis samen