Veilig op reis - Coronatesten

Om veilig op reis te gaan, is het voor enkele bestemmingen van YourWay2GO verplicht om je laten testen op Corona. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende coronatesten, de procedure en de tarieven.   

Coronatesten

Er zijn verschillende coronatestenmPOCT, LAMP, TMA, RT-PCR en PCR. De meest bekende testen voor op reis zijn de PCR-test en de Antigeentest.

Met de PCR-test word je middels een keel-neus SWAB getest op Corona. Om op reis te kunnen gaan dient de uitslag uiteraard negatief te zijn.

Bij een Antigeentest word je getest op de aanwezigheid van antigenen van het coronavirus in je neus- en keelslijm aanwezig zijn. Antigenen zijn stukjes van het virus (eiwitten) die voor een afweerreactie kunnen zorgen in je lichaam. 

Naast een van deze testuitslagen moet je voor het afreizen naar verschillende bestemmingen in het bezit zijn van een internationaal afreisdocument.

Testen via HealthCheckCenter

YourWay2GO werkt samen met HealthCheckCenter. Daardoor kun je je op veel plekken in Nederland laten testen. Deze laboratoria zijn goedgekeurd door het RIVM. De daar afgegeven gezondheidsverklaring wordt door de lokale autoriteiten erkend.

Als reiziger van YourWay2GO kun je deze PCR- en/of Antigeentest eenvoudig boeken. Je profiteert dan van een aantrekkelijk tarief. Je betaalt deze kosten bij het maken van een afspraak. Daarbij gebruik je jouw persoonlijke B-IB-boekingscode, dat je op de factuur van je reis vindt. 

Speciale tarieven voor YourWay2GO reizigers:

Single PCR-test: € 57,- p.p.
Groep PCR-test (vanaf 2 personen): € 45,- p.p.
Antigeentest: € 38,50 p.p.

Bovenstaande prijzen zijn inclusief een internationaal afreisdocument.

Waar moet de afgenomen corona PCR-test aan voldoen?

- Het verkrijgen van een (negatieve) PCR-test is de verantwoordelijkheid van de reiziger

- Het testresultaat moet negatief zijn

- De coronatest mag niet eerder zijn afgenomen dan het maximale aantal uren voor vertrek of aankomst, afhankelijk van de bestemming

- Controleer via 'Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken’ en/of via onze eigen 'Veilig op reis' pagina voor jouw bestemming wat de richtlijnen zijn met betrekking tot testafname, etc.

- Bij een negatief resultaat ontvang je naast de uitslag ook een afreisdocument. Deze dient Engelstalig te zijn

- Je dient tijdens de reis dit afreisdocument te kunnen tonen

Meer informatie en afspraak maken

Let op: testuitslagen van de GGD zijn niet geldig om op reis te gaan.

Voor de meestgestelde vragen verwijzen wij je graag door naar de website van HealthCheckCenter.

Voor de meest recente internationale toegangs-en gezondheidsvereisten verwijzen we je graag door naar de website van VisumCentrale.

Maak een afspraak