Duurzaam reizen

Natuurlijk: thuisblijven is het beste voor onze planeet

Maar wil je de wereld toch zelf ervaren? Kies dan voor YourWay2GO en reis met de meest duurzame reisorganisatie van Nederland en België. Bij elke reis streven we naar een minimale klimaat impact en een maximale positieve impact op de lokale omgeving.

Je reist CO2-positief. Wij compenseren 125% van de CO2 -uitstoot van jouw reis.
Je vermindert je plasticverbruik op reis in samenwerking met onze lokale partners.
Je reist zoveel mogelijk over land; dus minder vervuilende binnenlandse vluchten.
Je reis wordt georganiseerd door erkende lokale agenten.
Je overnachtingen, vervoer & excursies worden verzorgd door lokale ondernemers.
Je kunt deelnemen aan onze excursies, vaak met een duurzaam karakter.

Verantwoorde ambities

We realiseren ons goed dat nú het moment is dat er íets moet gebeuren om de negatieve gevolgen van het toerisme aan te pakken. We stellen ons dan ook continu de vraag: “Wat kunnen we beter doen?” en ons antwoord daarop is volmondig: “Veel!”.

We hebben onze duurzame speerpunten daarom op een rijtje gezet. Wat doen we nu en waar willen we naar toe in de toekomst? We zijn –samen met onze reizigers en lokale agentschappen– al goed op weg maar omdat het áltijd beter kan, hebben we de lat voor onszelf hoog gelegd. Benieuwd naar de verantwoorde ambities van YourWay2GO?


Onze doelstellingen

Onze filosofie

Wij proberen onze reizen zo duurzaam mogelijk te organiseren. Dit is sneller geschreven, dan daadwerkelijk uit te voeren. Om misverstanden te voorkomen beschrijven wij hier het duurzame kader waarin wij onze reizen organiseren.

 

We blijven een reisorganisatie die reizen organiseert naar bestemmingen buiten Europa. Dat betekent dat wij – ook in de toekomst – gebruik blijven maken van internationale vluchten. Wel proberen we negatieve effecten hiervan zo veel mogelijk te beperken door non-stop vluchten te stimuleren, 125% van je reis te compenseren en verplaatsingen op bestemming zo verantwoord mogelijk te organiseren. 

Daarnaast blijft ons streven om een gezonde winst te maken. Zonder winst hebben wij geen bestaansrecht. Dit betekent dat we regelmatig afwegingen moeten maken tussen aan de ene kant maatregelen om duurzamer te reizen en aan de andere kant klantgerichte, commerciële overwegingen. Dit soort afwegingen moeten wij dagelijks maken waarbij een goede balans tussen duurzaamheid en commercie gevonden moet worden. Deze afwegingen willen wij transparant met jullie delen.

Wij willen de meest duurzame reisorganisatie worden van Europa (of de wereld). Vanzelfsprekend moet er geen misverstand over bestaan dat wij dit zeker nog niet zijn en nog een weg te gaan hebben. Op veel onderwerpen kunnen wij nog sterk verbeteren. Wel willen wij op korte termijn veel ingrijpende maatregelen nemen om dit doel te bereiken. Voor sommigen van jullie zullen deze stappen niet ver genoeg gaan en ook te langzaam worden doorgevoerd. Dat is niet te vermijden. Maar binnen het kader waarin wij werken en in vergelijking met andere reisorganisaties, zullen dit grote stappen zijn. Graag krijgen we ook jullie reacties om ons verder te verbeteren.

We feel responsible

Als eerste grote verre reizen specialist hebben wij een website gelanceerd waar al onze inspanningen op het gebied van duurzaam reizen worden gebundeld. Meer uitleg, interessante achtergrondverhalen, de laatste ontwikkelingen en tips over wat jij zelf kunt doen om jouw reis groener te laten verlopen... Je leest het allemaal op FeelingResponsible.org.


Lees er alles over