Vervoer in Colombia

De ideale manier om door Colombia te reizen is met een auto met chauffeur. Zo kun je stoppen waar en wanneer je wilt. Soms kun je ook met de openbare bus reizen of gebruik maken van binnenlandse vluchten.

Auto met chauffeur

De beste manier om door Colombia te reizen is met je eigen auto met chauffeur. Zo kom je snel en veilig op de plekken waar je moet wezen. En onderweg kun je overal stoppen. De chauffeurs spreken basis Engels en fungeren enkel als chauffeur. Als je met een gids door Colombia wilt rijden, dan gaat hij als extra persoon met je mee. Geef dit aan bij het aanvragen van een reisvoorstel.

Bij de kosten voor een auto met chauffeur zijn de maaltijden en overnachtingen van de chauffeur zelf inbegrepen. Dat geldt ook voor de benzine en tolgelden.

Fotostops op de route zijn in overleg met de chauffeur mogelijk. Het afwijken en/of omrijden is niet inbegrepen. Spreek daarom de route goed door met onze reisspecialist. Fooien zijn niet inbegrepen en zeer welkom.

Reizen met de openbare bus

Op veel trajecten kun je gebruik maken van de openbare bus. Dat is een snelle en voordelige manier van reizen. Bovendien kom je makkelijk in aanraking met de lokale bevolking. Onderweg is het niet mogelijk te stoppen bij mooie uitkijkpunten of voor een sanitaire stop. Op je plaats van bestemming regel je aanvullend vervoer of een excursie om daar te komen waar je wilt.

Voor je reis door Colombia koop je zelf ter plekke je buskaartjes. Controleer in de grote steden van je voren vanaf welke terminal je bus vertrekt. Als je wilt brengen we je naar het busstation om je daarbij te helpen. Houd bij het samenstellen van de bagage dat er in de openbare bussen niet altijd veel plek is voor grote koffers. Ons devies dan ook: reis licht.

Binnenlandse vluchten

Houd je niet zo van lange busritten of wil je je tijd zo optimaal mogelijk benutten, dan kun je binnen Colombia ook voor een binnenlandse vlucht kiezen.

Vanuit Bogotá gaan er vluchten naar Medellín, Armenia, Cali, Neiva, Santa Marta en Cartagena. Andere binnenlandse vluchten gaan via een overstap in de hoofdstad en in sommige gevallen - of op sommige momenten -  ook rechtstreeks.

De meest gebruikte luchtvaartmaatschappij is Avianca. Inmiddels is luchthavenbelasting voor de binnenlandse vluchten in de meeste gevallen inbegrepen in het ticket.