Overnachten in Egypte

Voor jouw reis door Egypte gaan we uit van centraal gelegen middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. In de steden overnacht je in het algemeen in wat grotere hotels, daarbuiten proberen we kleinschalige en sfeervolle hotels te vinden.

Slapen in Egypte

Voor jouw reis naar Egypte gaan we uit van centraal gelegen middenklasse hotels. De overnachtingen zijn op basis van logies en ontbijt, waarbij de kamers beschikken over een eigen douche en toilet.

Op sommige plekken, bijvoorbeeld in de oases en woestijnen is je verblijf een stuk eenvoudiger, gewoon omdat je op een zeer afgelegen en niet zo vaak bezochte plek verblijft. Het maakt je reis wel een stuk authentieker en het contact met de lokale bevolking is een heel bijzondere ervaring.

Let op

Houd er wel rekening mee dat de hotels in Egypte misschien net iets anders zijn dan je gewend bent uit andere landen die je hebt bezocht. De hotels zijn eenvoudiger, maar wel van alle gemakken voorzien.

Daarbij komt ook nog dat sinds 2011 Egypte door veel minder toeristen is bezocht dan daarvoor. Door lagere inkomsten kan het onderhoud aan de hotels zijn uitgesteld.