Vervoer in India

De meest ideale manier om door India te reizen is per privé auto met chauffeur zodat je geniet van maximale flexibiliteit. Maar ook per trein kun je veel van India zien, en het is bovendien een leuke manier om met de Indiërs in contact te komen.

Auto met chauffeur in India

Er zijn verschillende manieren om in India rond te reizen. De meest ideale manier is per privé auto met chauffeur. Op die manier kun je stoppen waar en wanneer je wilt. De chauffeur is geen gids maar spreekt over het algemeen voldoende Engels om je prima de weg te kunnen wijzen en om het programma met je af te spreken. Zelf rijden is helaas niet mogelijk en in India ook niet aan te raden.

Alle kosten die te maken hebben met de huur van de auto zijn inclusief in je reisarrangement. Je betaalt dus niet extra voor het eten en de overnachtingen van de chauffeur of voor de benzine, tolwegen of onderhoud van de auto.

Wij bieden je graag optimaal comfort onderweg en daarom raden wij vervoer per Toyota Innova aan als je met maximaal drie personen reist Dit is een robuuste, veilige en comfortabele auto, ideaal voor lange afstanden, met name op trajecten waar de weggesteldheid wat minder is. Deze auto is uitgerust met radio en cd-speler, oplaadpunt voor apparatuur en EHBO-kit.  

De voordelen van de Toyota Innova op een rijtje:
Krachtigere airconditioning
Pushback stoelen
Meer beenruimte
Meer bagageruimte
 Ruime beschikbaarheid
De beste chauffeurs

Wil je meer weten? Bekijk dan deze video van de Toyota Innova.

Eventueel kunnen we ook een standaard personenauto (Toyota Etios of vergelijkbaar) aanbieden. Dit type auto is geschikt voor maximaal twee reizigers en voorzien van airconditioning, radio en cd-speler, oplaadpunt voor apparatuur en EHBO-kit. Houd er rekening mee dat de beenruimte beperkt is.

Voor reisgezelschappen van 4 tot 7 personen is de Tempo Traveller een fijne optie voor een reis door India.

Per trein door India

Met de trein reizen in India is veilig en een belevenis op zich. Wij vinden het een leuke manier om het land te leren kennen en gegarandeerd dat je vele interessante ontmoetingen hebt met de lokale bevolking. Nog een pluspunt: duurzamer op reis kun je niet gaan. 

Het enorme treinennetwerk van India brengt je naar vrijwel elke uithoek van het land. De stations zijn een drukte van jewelste met handelaren die hun waar aan de man brengen en kruiers die je bagage voor enkele roepies naar de trein brengen.

Daar waar mogelijk kun je bij de nachttreinen kiezen tussen eerste of tweede klasse coupé. Het grote verschil is dat je in de eerste klasse een afgesloten coupé hebt voor vier personen. In de tweede klasse slaap je in een open coupé met zes personen.
Zowel op de dag– als nachttreinen heb je een gereserveerde plaats. Je kunt eten kopen op de trein of je koopt van tevoren alvast wat lekkers om mee te nemen op je treinreis.

Binnenlandse vluchten

Vliegen is vervuilend. Die boodschap begint gelukkig wereldwijd goed door te dringen en daarom kiezen veel van onze reizigers ervoor om zo min mogelijk gebruik te maken van binnenlandse vluchten. Dat juichen wij alleen maar toe. Maar India is een enorm land en soms ontkom je er gewoonweg niet aan om gebruik te maken van een binnenlandse vlucht omwille van tijdswinst of logistiek. Onze reisspecialisten kunnen je de beste en voordeligste connecties adviseren met zo min mogelijk overstappen.

Wij boeken hoofdzakelijk vluchten in met Indigo, SpiceJet en Vistara, drie zeer betrouwbare luchtvaartmaatschappijen.