Proef de lokale cultuur in Vietnam

Vind jij het belangrijk om de lokale bevolking te steunen tijdens jouw reis? Natuurlijk, wij ook! 
Maak kennis met een Vietnamese familie onder het genot van een lunch of diner.

Eten bij een lokale familie

Proef de lokale cultuur! Eten heeft een belangrijke plaats in alle culturen. Om een land écht ervaren, neem je letterlijk een kijkje in de keuken. Wereldwijd zetten gezinnen de deur van hun huis voor je open. Soms bereid je samen de maaltijd en daarna eet je met het gezin mee. Zo leer je de echte cultuur kennen, buiten de gebaande toeristisch paden om. 

Wij werken samen met ResiRest, een social impact organisatie die wereldwijd ontmoetingen mogelijk maakt tussen reizigers en lokale gezinnen. ResiRest heeft een betrouwbaar netwerk van gastvrije families. Allemaal 'gewone mensen' die het gezellig vinden om met je af te spreken. Ze ontvangen een eerlijke vergoeding, en daardoor krijgen ze een welkom steuntje in de rug. Op deze manier help je op een laagdrempelige en leuke manier mee om het leven van de lokale gezinnen iets makkelijker te maken.  'Do good' op reis was nog nooit zo leuk (& lekker!). Meer info vind je op de website van FeelingResponsible.org of ResiRest.

Gastvrijheid met een (h)eerlijke Vietnamese maaltijd

Heb je wel eens van Pho gehoord? Deze overheerlijke noodlesoep is een geliefd gerecht in Vietnam en wordt geserveerd met lekker veel groenten. De Vietnamese keuken is vol verassingen, divers en overheerlijk.  In Vietnam zie je ook overal om je heen mensen eten. Dat gebeurt bijvoorbeeld op straat, bij de eetstalletjes waarbij de Vietnamezen op de karakteristieke krukjes zitten. Maar natuurlijk eten ze ook thuis, gezellig met het hele gezin. En ook dat kun je met eigen ogen zien, sterker nog, meemaken: je eet zelf met ze mee! 

Bij een lokaal gezin thuis eet je samen en leer je ondertussen alles over het Vietnamese leven. Neem plaats op de mat en eet met stokjes. Deel vooral ook je persoonlijke verhalen over thuis en over je reis door Vietnam. Iedereen is vast benieuwd naar hoe jij hun land ervaart. Er is altijd iemand in het gezin die uit de voeten kan met de Engelse taal.

Je kunt kiezen tussen een lunch of diner en je bent van harte welkom om mee te helpen met het bereiden van de gerechten als je dat leuk lijkt. Deze experience is voor de echte foodie uit te breiden met een bezoek aan de markt of kruidenier. Zo ervaar je het gehele proces van ingrediënt tot maaltijd. Vergeet niet je notitieboekje mee je nemen om alle recepten te noteren! Per reisgezelschap kun je kiezen of je voorkeur uit gaat naar vega, vis of vlees. 

We kunnen een etentje voor je regelen in o.a. Hanoi, Hoi An, Hué en Ninh Binh.