Vervoer in Vietnam

De ideale manier om door Vietnam te reizen is een combinatie van (nacht)trein en binnenlandse vluchten. Korte trajecten leg je af met een auto met privéchauffeur. 

Hoe reis je door Vietnam?

Vietnam is een enorm uitgerekt land en er zijn dan ook verschillende manieren om in Vietnam rond te reizen. De ideale manier om door Vietnam te reizen is een combinatie van (nacht)trein en binnenlandse vluchten.

Treinen

Vietnam heeft een zeer uitgebreid treinnetwerk van Ho Chi Minh tot aan het in het noorden Lao Cai (het station voor Sapa en omgeving). Wij kunnen zowel nacht- als dagtreinen voor je boeken. Je hebt veel verschillende soorten treinen, van eenvoudige stoptreinen tot 5 sterrentreinen die je in mum van tijd van noord naar zuid en visa versa brengen. Vietnam2GO boekt over het algemeen alleen snelle treinen.

Vietnam2GO boekt altijd soft sleepter cabins. Je hebt coupes van 4 en 6 bedden. We proberen altijd een coupe van 4 bedden te boeken maar we kunnen helaas niet garanderen dat je altijd naast elkaar terecht komt.

Binnenlandse vluchten

Naast de internationale vluchten is het ook mogelijk om je binnenlandse vluchten door Vietnam2GO te boeken. Vietnam Airlines is een uitstekende maatschappij die de binnenlandse vluchten aanbiedt.

Indien je Vietnam Airlines boekt voor je internationale vlucht, kun je deze binnenlandse vluchten bijboeken bij je internationale vlucht. Vlieg je internationaal met een andere maatschappij, dan kunnen wij indien nodig de binnenlandse vlucht los voor je boeken.

Andere vervoersmiddelen

Vietnam2GO maakt ook gebruik van de openbare bussen in Vietnam. Deze bussen worden in Vietnam ‘open tour bussen‘ genoemd. Deze bussen worden veelal door rugzaktoeristen gebruikt maar een welgestelde local kun je ook tegenkomen. Het is goed om te weten dat de bedden waarin je slaapt, ongeveer 1,70 m lang zijn. Ben je langer dan 1.70 m dan raden wij aan om een ander vervoersmiddel te kiezen, bijvoorbeeld de trein of binnenlandse vlucht. 

Een reis naar Vietnam is eigenlijk niet compleet zonder een boottocht in Halong Baai. Er zijn in Halong Baai in totaal ongeveer 500 boten, waarvan 150 boten een overnachting op het water in de Baai heeft. Er is dus veel keuze. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van de Phoenix Cruise.

Wij bieden in Vietnam geen huurauto aan. De reden is dat de wegen te druk zijn met verkeer om daar als westerling veilig aan deel te kunnen nemen.