Onze reisspecialisten

Verdeeld over twee locaties helpen de reisspecialisten van YourWay2GO je graag bij het samenstellen van jouw reis op maat. Maak hieronder kennis met ons hechte team in Gent en Amsterdam. 

Katia - Gent

Mijn eerste verre reis was ruim twintig jaar geleden naar het prachtige Mexico, een ideale combinatie van natuur en cultuur. Daarna is de liefde voor Zuid en Midden-Amerika alleen maar groter geworden met Cuba, Costa Rica, Nicaragua, Colombia, Peru en Bolivië als volgende bestemmingen. De mensen, de taal, de natuur, de cultuur, ik kon er geen genoeg van krijgen.

Thailand, Cambodja en Indonesië kon ik ook wel smaken en drie weken Zuid-Afrika was een mooie safari- en natuurbestemming!

Na twintig jaar in de bouw gewerkt te hebben als technisch-commercieel, volg ik nu uiteindelijk mijn passie en ik ben super gemotiveerd om samen met jou de ideale reis op jouw maat samen te stellen op basis van mijn ervaringen ter plaatse. 'Travelling is the only thing you buy that makes you richer'.

Nausikaä - Gent

China was de eerste verre bestemming die mijn reislust aanwakkerde. Ondertussen ben ik al in Kenia, Jordanië en Kirgizië geweest en voel ik de drang om landen als Iran en Bolivia te bezoeken. Hoe ongerepter, hoe meer het me aantrekt.

Mijn studie toerisme bevestigde mijn reislust. Ik voelde me er helemaal thuis. Na mijn stage bij ons zusterbedrijf Koning Aap en een eerste werkervaring elders sta ik nu te springen om bij YourWay2GO voor jou de ideale reis op maat samen te stellen.

Veerle - Gent

Na mijn studies toerisme werk ik nu ruim 20 jaar in de reissector.  De reismicrobe heeft me zelf ook goed te pakken. Mijn favorieten? Mexico, Colombia, Cuba, Thailand, Indonesië, India, Jordanië, Marokko...

Ik ga steeds op zoek naar een mix van natuur, cultuur, actie en genieten! Doe mij maar koloniale steden, fietsen door rijstvelden of genieten van een mooi uitzicht na een fikse wandeling. Ook het contact met de lokale bevolking vind ik steeds verrijkend. Travelling is the only thing you buy that makes you richer!

Ik help je graag bij het samenstellen van jouw ideale reis.

 

Amber - Amsterdam

Als vanzelfsprekend begon ik op mijn zestiende aan een toeristische opleiding. Ik hoefde er niet lang over na te denken.

Tijdens mijn laatste stage kreeg ik de kans om op studiereis naar Kenia te gaan en was ik verkocht. Ik had de juiste keuze gemaakt. 

Inmiddels zijn we alweer een aantal jaren verder en heb ik mooie bestemmingen bezocht in Zuid-Oost Azië, Afrika en Midden-Amerika. Ook ben ik in India en Sri Lanka geweest. Ik help je graag bij het samenstellen van een reis.

Arjo - Amsterdam

Er bestaat niet één waarheid. Dat vergeten we vaak. We denken dat het Westen overal is en altijd waar, maar dat blijkt niet zo. 

'Gooi die Westerse meetlat uit het raam en dompel je onder in het vreemde en onbekende, laat je verrassen en ontregelen door alles wat anders is en zeg op alles Ja! Dan kunnen we ook nog eens lachen,' zeg ik tegen de reizigers in de groepsreizen die ik tevens begeleid voor onze zusterorganisatie Koning Aap.

Het boeiende aan reizen vind ik dan ook het mezelf onderwerpen aan die andere waarheden, of het nu de Arabische, Latijns Amerikaanse of Afrikaanse is, en proberen daar mijn weg in te vinden. Dat gaat niet altijd van een leien dakje: dan tref ik mezelf als een pruttelend, stampvoetend en verwend kind dat niet om kan gaan met al dat andere. Een betere spiegel kun je je niet wensen.

Danilo - Amsterdam

Na mijn studie sociaal pedagogische hulp besloot ik om een half jaar door Zuid-Amerika te gaan reizen. Deze geweldige ervaring heeft mij doen besluiten om van mijn passie mijn werk te maken.

Inmiddels werk ik alweer bijna vijftien jaar in de reiswereld en nog steeds met heel veel plezier.

In de afgelopen jaren heb ik alle continenten bezocht, maar Latijns Amerika blijft mijn favoriete deel van de wereld.

Naast reisvoorstellen voor Latijns-Amerika maak ik ook mooie reisvoorstellen voor Japan en Zuid Afrika.

Iris - Amsterdam

Na mijn studie Tourism Management aan de Hogeschool Inholland, heb ik eerst een paar jaar in de horeca gewerkt voordat ik van mijn passie mijn beroep heb gemaakt, namelijk: reizen! Graag ga ik op reis met een backpack en breng ik voornamelijk mijn tijd door met de lokale mensen, op pad gaan in de natuur, het bezoeken van musea en het ontdekken van nieuwe plekken. Ik probeer mij altijd in de cultuur van het land onder te dompelen.

Tijdens mijn reizen verblijf ik zoveel mogelijk bij de lokale mensen thuis. Op die manier leer je een cultuur echt kennen en dat is fantastisch om mee te maken! Zo leer je in Costa Rica hoe je geniet van het pure leven. Niet voor niets zeggen ze daar ‘Pura Vida!’. In Thailand maak je kennis met prachtige tempels en de diversiteit in cultuur en natuur. En in Scandinavië leer je het begrip van een Zweedse Fika echt begrijpen en waarderen.  De grandeur van de Noorse fjorden en het uitgestrekte Fins Lapland zijn niet te evenaren.
Elk land heeft zoveel moois te bieden. Vandaar dat ik je graag help met het samenstellen van jouw unieke reis waarbij je de bestemming echt leert kennen. 

Jop - Amsterdam

Als kind luisterde ik vol bewondering naar de verhalen van mijn oom die de hele wereld over reisde. Brazilië, Indonesië en IJsland: ik zocht ze ’s avonds allemaal op op mijn lichtgevende wereldbol in mijn kamer en fantaseerde over deze verre oorden. Vijftien jaar later durfde ik het aan om zelf voor het eerst op pad te gaan.

Na de middelbare school ben ik kriskras met de trein door Europa gereisd met een interrail pas in mijn hand. Een heel spannende maar onvergetelijke ervaring. Voor het eerst kwam ik in aanraking met een niet-Westerse cultuur in Istanbul. Vanaf toen wist ik zeker dat ik de hele wereld wilde zien. Perioden van veel werken, geld verdienen en weer op reis gaan, wisselden elkaar in hoog tempo af. Nu, 10 jaar later, heb ik meer dan 100 landen bezocht in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika en Azië. En ik ben nog lang niet klaar!

Mijn favoriete reisbestemmingen liggen in het Verre Oosten en in het Midden-Oosten. Ik kan enorm genieten van de orde in Japan en van de drukte in Egypte, de groene jungle in Indonesië en de droge woestijnen van Mauritanië, de bergen van Bhutan en de vergezichten in Mongolië. Elk land heeft wel iets moois te bieden. 

Al je zintuigen worden tijdens reizen geactiveerd: even helemaal uit je comfort-zone zijn. Natuurlijk is een biertje op het strand met een muziekje leuk, maar ook de andere kant is mooi: of je nu iets eet waarvan je niet precies weet wat het is, je met 22 man in een warm minibusje reist of wanneer je gewekt wordt door de moskee in de straat van het hotel. Al deze ervaringen zijn net zo veel waard!

Mariëlle - Amsterdam

Na mijn studie aan de Hogeschool voor Toerisme (NHTV) ben ik ruim anderhalf jaar gaan backpacken door Azië, Pacific, Noord- en Midden-Amerika. Een reis vol avonturen: hiken, duiken, vulkanen beklimmen, kamperen onder de sterrenhemel, skydiven en zelfs een tijdlang Spaans studeren in Guatemala.

Vele korte en langere reizen volgden, meestal privé of als studiereis en een enkele keer als reisbegeleider.  

Inmiddels werk ik al ruim 25 jaar in de reiswereld, nu als productmanager bij YourWay2GO. Voor mij de leukste baan die er is. Met veel plezier stel ik onze bouwstenen en rondreizen samen, in overleg met onze lokale vertegenwoordigers en in samenspraak met mijn collega’s die allen een schat aan reiservaring hebben.

Daarbij vergeten we niet om goed te luisteren naar de reiservaringen van onze reizigers en samen bouwen we zo aan de mooiste reizen waarbij de keuzevrijheid van de reiziger voorop staat.

René - Amsterdam

Na het afronden van mijn studie aan de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV) in Breda pakte ik mijn rugzak en ging op reis. Over India had ik geweldige verhalen gehoord, dus daar wilde ik naartoe. Geld had ik niet. Wel tijd. Dus ik kocht een enkeltje Istanbul. Daar begon het avontuur. Na een maand Turkije hopte ik via de Griekse eilanden en Cyprus per boot naar Israël.

Kotsmisselijk van de zee rolde ik aan land. Vanaf Jeruzalem bracht de openbare bus me naar Cairo, waar ik in een file strandde in de buitenwijken van de stad. Egypte was fantastisch, vooral het leven langs de Nijl. Vervolgens zorgde een onmogelijk vluchtschema van Pakistan Airlines ervoor dat mijn reis naar Sri Lanka vroegtijdig eindigde in Karachi.

Hier dronk ik voor het eerst in mijn leven thee met melk. Dat was even wennen, maar een mooi voorproefje van de ontelbare glaasjes ‘chai’ die ik later in India nog zou wegslurpen… Voor het zover was zou ik eerst verliefd worden op de betoverende schoonheid van het voormalige Ceylon. Nooit geweten dat er zoveel verschillende kleuren groen bestaan! 

Als ik uiteindelijk in India aankom ben ik inmiddels ruim drie maanden onderweg. Het was begin jaren ’90. Internet bestond nog niet. Reizen was toen nog openstaan voor hetgeen op je pad kwam. Zonder verwachtingen, zonder reisschema. Genieten van het onbekende. Nieuwe mensen ontmoeten en jezelf tegenkomen. In India hoef je maar heel weinig te ondernemen om veel mee te maken. Het mooiste schouwspel voltrekt zich op straat en kost niets. Alleen een beetje lef om je eraan over te geven. India bleek verslavend. Liefst ga ik elk jaar weer opnieuw.

Mijn eerste reis duurde anderhalf jaar. De magische vergezichten van Nepal, de eettentjes op de stoepen in Bangkok, de oerwouden van Sumatra, en de rijstvelden van Sulawesi maakten dat ik maar één ding wenste toen mijn vliegtuig door een dik wolkendek afdaalde naar de polderbaan op Schiphol: zo snel mogelijk weer op reis!

In de jaren die volgden begeleidde ik vele groepsreizen in India, Iran, Indonesië en Zuidoost-Azië. Tussendoor reisde ik op eigen gelegenheid naar de meest fantastische oorden, waaronder Bangladesh, Nicaragua en Mozambique. Sinds 2000 heb ik bij verschillende reisorganisaties gewerkt, waarvan Koning Aap de kroon spant. 

Hoewel ik tegenwoordig vaker achter een computerscherm zit dan in een rammelende bus, voel ik me nog altijd het meest op vakantie in landen zonder wifi. En ja, ik stuur ook nog altijd gewoon een kaart naar het thuisfront...

Rosanne - Amsterdam

Al op de middelbare school wist ik dat ik graag toerisme wilde studeren. Na enthousiast de opleiding Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs op InHolland in Diemen te hebben gevolgd en na een reis van twee maanden alleen gemaakt te hebben, ben ik direct aan de slag gegaan in de reisbranche.

 

Mijn studie bracht me onder andere naar Rwanda, waar mijn passie voor verre reizen begon. Mijn passie ligt bij Midden- en Zuid-Amerika en Afrika. Bestemmingen die ik bezocht heb zijn Rwanda, India, Guatemala, Mexico, Cuba, Colombia, Chili, Zuid-Afrika, Namibië en Jordanië.

 

Graag breng ik mijn eigen enthousiasme voor deze landen, de cultuur en de taal over door middel van een op maat gemaakt reisvoorstel om de perfecte vakantie te kunnen plannen! Waar ik echt blij van word, is om te horen dat iemand hierna vol verhalen en enthousiasme terug is gekomen.