Onze reisspecialisten

Verspreid over twee locaties helpen de reisspecialisten van YourWay2GO je graag bij het samenstellen van jouw reis op maat. Maak hieronder kennis met ons hechte team in Gent en Amsterdam. 

Bart - Gent

Mijn grote droom was ooit inTibet te geraken. Ik moet ergens een zeer goede daad hebben gesteld want ik ben er inmiddels tien keer geweest.

Gulzig naar meer heb ik een flink stuk van Afrika, Azië en Midden-Amerika bereisd. Zo intensief dat ik het nu prettig vind om thuis te zijn.

Die kennis en ervaring gebruik ik nu met plezier om reizen op maat samen te stellen.

In 2018 reist Bart in ieder geval naar Japan. Verder heeft hij nog geen concrete plannen. Heb jij een leuk idee? Mail je suggesties naar [email protected]

Heidi - Gent

Mijn eerste verre reis had Maleisië en Maleisisch Borneo als bestemming. Ik kreeg er de smaak van het rondtrekken echt te pakken. Sindsdien ben ik elk jaar blijven reizen naar exotische bestemmingen.

Na vijf jaar wetenschappelijke carrière, besloot ik om er voor langere periode op uit te trekken in Azië en Australië.

Nu ik terug ben deel ik bij YourWay2GO graag mijn kennis en ervaring met jullie om de ideale reis op maat samen te stellen!

In 2018 gaat Heidi op studiereis naar Maleisië.

Iwein - Gent

'Tussen de regels door lezen' dank ik aan het jarenlange reizen in het Midden-Oosten, Azië en Afrika. Geschiedenis, hedendaagse politiek, godsdienst en zoveel dingen meer, maakt mijn inzicht over deze boeiende wereld begripvol.

Eén van die landen die ik door en door ken is Madagascar. Mijn eerste bezoek aan de ‘verste poort van Azië’ én ‘de Galapagos van het Afrikaanse continent’ dateert al van vóór 1990.

Met enthousiasme deel ik graag de kennis en ervaring voor het samenstellen van een ideale Madagascar rondreis conform jullie wensen!

Katia - Gent

Mijn eerste verre reis was ruim twintig jaar geleden naar het prachtige Mexico, een ideale combinatie van natuur en cultuur. Daarna is de liefde voor Zuid en Midden-Amerika alleen maar groter geworden met Cuba, Costa Rica, Nicaragua, Colombia, Peru en Bolivië als volgende bestemmingen. De mensen, de taal, de natuur, de cultuur, ik kon er geen genoeg van krijgen.

Thailand, Cambodja en Indonesië kon ik ook wel smaken en drie weken Zuid-Afrika was een mooie safari-en natuurbestemming!

Na twintig jaar in de bouw gewerkt te hebben als technisch-commercieel, volg ik nu uiteindelijk mijn passie en ik ben super gemotiveerd om samen met jou de ideale reis op jouw maat samen te stellen op basis van mijn ervaringen ter plaatse. 'Travelling is the only thing you buy that makes you richer'.

Amper bijgekomen van haar studiereis naar Argentinië - van het noorden tot heel Patagonië - bereidt Katia zich voor op Zuid Afrika en Jordanië.

Lotte - Gent

Tijdens mijn studiejaren gebruikte ik de vakanties om verschillende delen van Azië te verkennen: de cultuur, de mensen en de prachtige afwisselende natuur deden me altijd terugkeren. Later ontdekte ik ook de schoonheid van Midden- en Zuid-Amerika en Afrika.

De laatste jaren reis ik op een andere manier: met mijn kinderen. Met hen heb ik voor mij nog onbekende bestemmingen zoals Marokko, Egypte, Sri Lanka, Maleisië, Cuba en Canada ontdekt en vastgesteld dat ook deze delen van de wereld prachtig zijn!

Lotte gaat in 2018 naar Bali en naar Oezbekistan. Verder heeft zij nog geen vakantieplannen. Voor suggesties; [email protected]

Nausikaä - Gent

China was de eerste verre bestemming die mijn reislust aanwakkerde. Ondertussen ben ik al in Kenia, Jordanië en Kirgizië geweest en voel ik de drang om landen als Iran en Bolivië te bezoeken. Hoe ongerepter, hoe meer het me aantrekt.

Mijn studie toerisme bevestigde mijn reislust. Ik voelde me er helemaal thuis. Na mijn stage bij ons zusterbedrijf Koning Aap en een eerste werkervaring elders sta ik nu te springen om bij YourWay2GO voor jou de ideale reis op maat samen te stellen.

In 2018 reist Nausikaä in ieder geval naar Oezbekistan en China.


Amber - Amsterdam

Als vanzelfsprekend begon ik op mijn zestiende aan een toeristische opleiding. Ik hoefde er niet lang over na te denken.

Tijdens mijn laatste stage kreeg ik de kans om op studiereis naar Kenia te gaan en was ik verkocht. Ik had de juiste keuze gemaakt. 

Inmiddels zijn we alweer een aantal jaren verder en heb ik mooie bestemmingen bezocht, zoals Kenia, Tanzania, Thailand, Indonesië, Myanmar, Costa Rica, Nicaragua, Maleisië, Mexico en Cuba.

In 2018 reist Amber in ieder geval naar China. Verder heeft ze nog geen concrete plannen. Heb jij een leuk idee voor haar? Mail ons: [email protected]

Arjo - Amsterdam

Er bestaat niet één waarheid. Dat vergeten we vaak. We denken dat het Westen overal is en altijd waar, maar dat blijkt niet zo. 

'Gooi die Westerse meetlat uit het raam en dompel je onder in het vreemde en onbekende, laat je verrassen en ontregelen door alles wat anders is en zeg op alles Ja!. Dan kunnen we ook nog eens lachen,' zeg ik tegen de reizigers in de groepsreizen die ik tevens begeleid voor onze zusterorganisatie Koning Aap.

Het boeiende aan reizen vind ik dan ook het mezelf onderwerpen aan die andere waarheden, of het nu de Arabische, Latijns Amerikaanse of Afrikaanse is, en proberen daar mijn weg in te vinden. Dat gaat niet altijd van een leien dakje: dan tref ik mezelf als een pruttelend, stampvoetend en verwend kind dat niet om kan gaan met al dat andere. Een betere spiegel kun je je niet wensen.

Na enkele mooie reizen door Myanmar en Oezbekistan in 2017 gaat Arjo in het voorjaar van 2018 naar Kirgizië, viert hij de zomer in Georgië, Armenië, Iran & Azerbeidzjan en gaat zijn studiereis naar het Indonesische eiland Java.

Brigit - Amsterdam

Door mijn opleiding toerisme ben ik in de reiswereld terechtgekomen. Vanuit mijn studie (Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV) in Breda) heb ik veel mooie studiereizen gemaakt en stages gelopen in het buitenland. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan en is er echt een wereld voor mij opengegaan.

Landen die ik bezocht heb zijn onder andere Guatemala, Peru, Chili, Bolivia, Ecuador, Cuba, Costa Rica, Jordanië, Indonesië, Nepal, Botswana, Zanzibar, India en Vietnam.

In 2007 en in 2010 ben ik als reisbegeleidster werkzaam geweest in Peru en Bolivia. In die hoedanigheid deed ik mijn uiterste best om er voor iedereen een fantastische reis van te maken. Dat deed ik door te luisteren naar de wensen van mijn reizigers.

En dat is wat ik bij YourWay2GO nu ook doe. Ik vind het erg leuk om mijn enthousiasme over te brengen. Met veel plezier werk ik met al mijn kennis en ervaring een mooi reisvoorstel voor je uit.

Brigit gaat in 2018 op studiereis naar Guatemala en Belize. Verder heeft ze nog geen concrete reisplannen.

Danilo - Amsterdam

Na mijn studie sociaal pedagogische hulp besloot ik om een half jaar door Zuid-Amerika te gaan reizen. Deze geweldige ervaring heeft mij doen besluiten om van mijn passie mijn werk te maken.

Inmiddels werk ik alweer bijna vijftien jaar in de reiswereld en nog steeds met heel veel plezier.

In de afgelopen jaren heb ik alle continenten bezocht, maar Latijns Amerika blijft mijn favoriete deel van de wereld.

Naast reisvoorstellen voor Latijns-Amerika maak ik ook mooie reisvoorstellen voor Japan en Zuid Afrika.

Na een mooie studiereis naar Argentinië in het najaar van 2017 verheugt Danilo zich voor 2018 op zijn reizen naar Japan, de Filipijnen en wellicht Israël.

Joris - Amsterdam

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in het beleven van bijzondere avonturen. Ik droomde weg bij het bekijken van mooie plaatjes en zei dan tegen mijn ouders, terwijl ik een bestemming aanwees: 'Daar wil ik naartoe'. Met een marker zette ik dan een grote cirkel om het desbetreffende land, dat daarmee gelijk werd toegevoegd aan mijn bucketlist.

Toch heeft het nog wel even geduurd voordat ik de eerste landen van mijn bucketlist kon afvinken. Studie en werk hielden mij tegen. In 2014 heb ik samen met mijn vriendin de stoute schoenen aangetrokken en het vliegtuig gepakt naar Zuidoost-Azië voor een reis van zes maanden. Vanuit Vietnam zijn we verder getrokken door de landen Cambodja, Thailand, Indonesië, Maleisië (schiereiland + Borneo) en geëindigd in Sri Lanka.

Tijdens deze periode heeft Zuidoost-Azië mij in alle opzichten verbaasd. De lieve, blije en inspirerende lokale mensen zijn fantastisch. Je wordt met open armen en een brede lach onthaald. Deze positieve manier van het leven benaderen heeft mij echt veranderd. Terug in Nederland miste ik deze warme omgeving en ben daarom in 2016 nogmaals teruggevlogen naar Azië om Sumatra (Indonesië) en het oosten van het schiereiland Maleisië te bezoeken. Voet zetten op het vliegveld van Medan op Sumatra voelde als thuiskomen.

Ik kan nu toch wel echt zeggen dat ik besmet ben geraakt met het reisvirus. Het ontdekken van nieuwe bestemmingen, genieten van de natuur, trekkingen maken, lokalen ontmoeten, bergen beklimmen, vrijheid proeven en uiteraard lekker eten maken mij blij en enthousiast. Dit gevoel wil ik graag overbrengen, want ik gun iedereen een fantastische ervaring. Ik help daarom graag bij het vinden van een passende reis.

Na een onvergetelijke reis door Costa Rica en Nicaragua in 2017 verheugt Joris zich voor 2018 op Vietnam en Zuid Afrika. HIj gaat ook even naar Japan. Wat betreft Indonesië denkt hij na over Sulawesi of de combinatie  Bali en Flores? Wat zou jij hem aanraden? Laat het hem weten: [email protected]

Kimberly - Amsterdam

Toen ik drie was namen mijn ouders mij mee op familiebezoek naar Indonesië. Ik denk dat toen het reisvirus er stiekem is ingekropen.

Tijdens en na mijn toeristische opleiding aan de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV) in Breda heb ik veel rondgereisd over deze wereldbol.

Van Azië heb ik het meeste gezien: aan Indonesië, Thailand, Vietnam, Maleisië en Japan heb ik mooie herinneringen. De laatste tijd heb ik ook bijzondere landen van het Midden-Oosten leren kennen, zoals Marokko en Iran. Prachtig!

In 2014 hebben mijn man en ik een langere reis gemaakt. Na Tokio en Nieuw Caledonië belandden we in Nieuw-Zeeland, waar we vier weken met de camper rond hebben gereden. Daarna hebben we nog eens vijf weken door Australië gereisd.Geweldig!

In 2016 ben ik moeder geworden van mijn eerste kindje. Of het reizen daardoor minder is geworden? Helemaal niet! Thailand, Cambodja, Indonesië en Iran: het kan ook prima met een dreumes.

Met alle ervaringen en opgedane kennis tijdens deze bijzondere reizen kan ik voor jou vast een mooie reis samenstellen.

In 2018 reist Kimberly naar Terrenoire in Frankrijk, Dubai & China en naar Oezbekistan.

Marcella - Amsterdam

Dat ik mijn toekomst in ‘t toerisme moest vinden was mij al vroeg duidelijk. Altijd al met m'n hoofd in de wolken en nieuwsgierig naar wat er achter de heg gebeurde. Gedreven om van andere culturen te leren, de geur van andere plekken op te snuiven en te proeven van vreemde gerechten.

Mijn studie heb ik gevolgd aan de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV) in Breda, waarna ik ‘t reisvirus pas goed te pakken kreeg. Na heel Europa doorgereisd te zijn, lonkten Azië en Zuid-Amerika, maar mijn hart verloor ik in Australië en Afrika.

In 2016 ben ik op studiereis naar Marokko geweest. Ik was er al eens geweest, maar er is nog genoeg te ontdekken en ik heb erg genoten van het slapen onder de sterrenhemel in de Erg Cheggaga woestijn!

2017 schonk Marcella bijzondere ervaringen in Sri Lanka. In 2018 brengt haar studiereis Marcella naar het mooie Zuid Afrika.

Marijn - Amsterdam

Al op jonge leeftijd was ik geïnteresseerd in de wereld. Dat was eerst nog hangend boven de atlas, maar al snel leidde ik ons gezin door Europa met mooie autoreizen (ja, ooit had ik vliegangst!). Eenmaal op eigen benen heb ik zo’n beetje alle bestemmingen buiten Europa bezocht waar ik toen van droomde, zo ook landen ver buiten de gebaande paden als Turkmenistan en Burundi. Elke dag verwonder ik me over de pracht van onze planeet en de verschillende culturen die het herbergt.

 

Na mijn studies geografie heb ik ervoor gekozen om door te gaan in het toerisme, waar mijn grootste passie ligt. Niet alleen is toerisme voor mij en voor veel mensen een favoriete vrijetijdsbesteding. Het is een belangrijke activiteit om elkaars culturen in de wereld te begrijpen en voor veel landen een kansrijke sector om zich economisch te ontwikkelen.

 

Lange tijd waren reizen naar Afrika voor mij het ultieme avontuur. Misschien ook omdat dit mijn eerste reis was buiten Europa! Inmiddels voel me ik eigenlijk overal wel thuis en begin ik juist Nederland weer meer te waarderen. Ik probeer op dit moment dan ook vooral mijn passie voor verre reizen aan jullie over te brengen.

 

In 2018 reisde Marijn naar Colombia, Panama, Kaapverdië, Filipijnen, de Kaukasus landen en zal hij voor het eerst naar Zuid-Azië (India) vertrekken.

Peter - Amsterdam

In 2004 maakte ik mijn eerste grote reis naar het land Down Under: Australië. Deze ervaring heeft me ertoe bewogen om het jaar daar op Management Toerisme te gaan studeren aan de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV) in Breda.

Tijdens mijn studie heb ik erg veel geleerd over de 'ins en outs' van het toerisme en voor mijn stage kwam ik terecht in Thailand. Dit was mijn eerste kennnismaking met een Aziatische cultuur en ik voelde me meteen helemaal thuis.

Tijdens mijn stage is er een nieuwe passie geboren voor Thailand en andere landen in Zuidoost Azië. Elk land is anders en heeft zijn eigen unieke mensen en bezienswaardigheden. Ik heb in de tweeënhalf jaar na mijn studie met veel plezier in Thailand gewoond en reizen begeleid door Thailand, Laos, Cambodja en Myanmar.

Ik werk sinds 2013 weer in Nederland om de kennis die ik heb opgedaan te kunnen delen en iedereen een zo mooi  mogelijke reis aan te kunnen bieden.

In 2018 reist Peter zeker naar China. Voor de rest ligt het hele jaar nog open.

René - Amsterdam

Na het afronden van mijn studie aan de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV) in Breda pakte ik mijn rugzak en ging op reis. Over India had ik geweldige verhalen gehoord, dus daar wilde ik naartoe. Geld had ik niet. Wel tijd. Dus ik kocht een enkeltje Istanbul. Daar begon het avontuur. Na een maand Turkije hopte ik via de Griekse eilanden en Cyprus per boot naar Israël.

Kotsmisselijk van de zee rolde ik aan land. Vanaf Jeruzalem bracht de openbare bus me naar Cairo, waar ik in een file strandde in de buitenwijken van de stad. Egypte was fantastisch, vooral het leven langs de Nijl. Vervolgens zorgde een onmogelijk vluchtschema van Pakistan Airlines ervoor dat mijn reis naar Sri Lanka vroegtijdig eindigde in Karachi.

Hier dronk ik voor het eerst in mijn leven thee met melk. Dat was even wennen, maar een mooi voorproefje van de ontelbare glaasjes ‘chai’ die ik later in India nog zou wegslurpen… Voor het zover was zou ik eerst verliefd worden op de betoverende schoonheid van het voormalige Ceylon. Nooit geweten dat er zoveel verschillende kleuren groen bestaan! 

Als ik uiteindelijk in India aankom ben ik inmiddels ruim drie maanden onderweg. Het was begin jaren ’90. Internet bestond nog niet. Reizen was toen nog openstaan voor hetgeen op je pad kwam. Zonder verwachtingen, zonder reisschema. Genieten van het onbekende. Nieuwe mensen ontmoeten en jezelf tegenkomen. In India hoef je maar heel weinig te ondernemen om veel mee te maken. Het mooiste schouwspel voltrekt zich op straat en kost niets. Alleen een beetje lef om je eraan over te geven. India bleek verslavend. Liefst ga ik elk jaar weer opnieuw.

Mijn eerste reis duurde anderhalf jaar. De magische vergezichten van Nepal, de eettentjes op de stoepen in Bangkok, de oerwouden van Sumatra, en de rijstvelden van Sulawesi maakten dat ik maar één ding wenste toen mijn vliegtuig door een dik wolkendek afdaalde naar de polderbaan op Schiphol: zo snel mogelijk weer op reis!

In de jaren die volgden begeleidde ik vele groepsreizen in India, Iran, Indonesië en Zuidoost-Azië. Tussendoor reisde ik op eigen gelegenheid naar de meest fantastische oorden, waaronder Bangladesh, Nicaragua en Mozambique. Sinds 2000 heb ik bij verschillende reisorganisaties gewerkt, waarvan Koning Aap de kroon spant. 

Hoewel ik tegenwoordig vaker achter een computerscherm zit dan in een rammelende bus, voel ik me nog altijd het meest op vakantie in landen zonder wifi. En ja, ik stuur ook nog altijd gewoon een kaart naar het thuisfront...

Na een druk 2017, waarin hij Indonesië, Andalusië en Ladakh bezocht, heeft René voor 2018 zijn zinnen gezet op Oezbekistan, Iran, Zuid-Marokko en Myanmar.

Sanne - Amsterdam

Mijn eerste reis naar de andere kant van de wereld was toen ik 1 jaar oud was, mijn ouders gingen naar New-Zeeland en namen mij mee! Helaas kan ik mij er niet veel meer van herinneren, maar het reizen naar verre bestemmingen is er wél met de paplepel ingegoten. 

Met mijn vader (wereldreiziger vanaf de jaren “70) als mijn grote voorbeeld ben ik er op mijn 19e zelf op uit getrokken naar Nepal, Zuid-Oost Azië en Indonesië; een half jaar backpacken op een klein budget. Deze ervaring heeft mij geleerd zelfstandig te zijn en mijn eigen problemen op te lossen.

Na deze reis ben ik Wereldgodsdiensten gaan studeren aan de Universiteit Leiden. Op reis was mijn interesse voor Aziatische religies aangewakkerd en daarom wilde ik mij er graag meer in gaan verdiepen. Mijn specialisatie werd dan ook: Boeddhisme & Hindoeïsme.

Nog tijdens mijn studie heb ik een tussenjaar genomen om wéér een verre reis te maken; dit keer naar China, Tibet, Nepal en India, Argentinië, Chili en Antarctica. Dit was een fantastisch jaar, vol avontuur, prachtige landschappen en bijzondere gebruiken. Vooral Tibet en Antarctica waren unieke bestemmingen en hebben veel indruk op mij achter gelaten.

Ik ging in eerste instantie op reis om mijn kennis van de wereld te verbreden. Ik vind het belangrijk om te ervaren hoe het er in de rest van de wereld aan toe gaat. Sommige landen, zoals India en China, houden je echt een spiegel voor: waarom vind ik het belangrijk dat iets op een bepaalde manier gaat? Een andere cultuur laat je zien dat jouw referentiekader niet de enige is, en dat er niet één waarheid is om aan vast te houden.
Daarnaast hou ik erg van wandelen, dus maak ik graag treks door mooie natuurgebieden, het liefst door de bergen.

Stephanie - Amsterdam

Na de middelbare school heb ik een jaar in Amerika gestudeerd. Vanaf toen had het reisvirus mij te pakken en ben ik ook nog eens toerisme (HTRO) gaan studeren. Tijdens mijn studie ben ik begonnen met het uitbreiden van mijn landenkennis. In de jaren daarna heb ik gewerkt in Spanje en gestudeerd in Denemarken.

Na mijn studie besloot ik een lange reis door Zuidoost-Azië te gaan maken en ben ik in Maleisië, Thailand, Vietnam, Cambodja, Laos, Singapore en de Filipijnen geweest. Een reis van 6 maanden die ik nooit zal vergeten.

Sindsdien probeer ik ieder jaar een mooie verre reis te maken en heb ik mijn reiservaring al uitgebreid met diverse bestemmingen zoals de oostkust van Amerika, Zuid-Afrika, Marokko, China en India. Op reis geniet ik van vreemde culturen en het eten. Ook vind ik het heerlijk om gewoon te zitten en te kijken naar alles wat er gebeurd en zo op te gaan in de lokale gebruiken!

Sinds het begin van 2014 werk ik bij YourWay2GO en met veel plezier help ik je bij het maken van offerte naar jouw droom bestemming in Zuidoost Azië. Hopelijk vind je Zuidoost Azië net zo geweldig als ik!

Thomas - Amsterdam

Na afloop van een sportopleiding heb ik enkele jaren als snowboardleraar in Oostenrijk gewerkt en diverse toffe reizen gemaakt. Getrokken door de wereld van toerisme besloot ik hierop om een studie Management Toerisme aan NHTV te Breda te volgen. Tijdens mijn studie heb ik mooie bestemmingen bezocht gedurende studiereizen en stages.

Zowel voor, tijdens als na mijn studie ben ik altijd extra geïnteresseerd geweest in Latijns Amerika vanwege de taal, historie, cultuur en natuur. Van de mooie witte zandstranden in de Caraïben tot de machtige bergen in de Andes en van geweldige steden als Buenos Aires tot kleine koloniale dorpen in Colombia, de regio is enorm veelzijdig en geweldig om al reizende te ervaren.

Maar ook buiten Latijns Amerika heb ik mooie bestemmingen bezocht in diverse regio’s in de wereld in landen als Vietnam en Marokko.

Voordat ik als reisspecialist bij YourWay2GO ben begonnen heb ik een mooie rondreis over land gemaakt van Mexico naar Colombia. Als reisspecialist voor de regio Latijns Amerika hoop ik dat jou net zo enthousiast kan maken over onze bestemmingen!

YourWay2GO en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.