Afrikanofiel Iwein

Wie Iwein kent, heeft het met hem vast over Madagascar gehad. Ontdek hier hoe zijn liefde voor Afrika is ontstaan en hoe je Afrika thuis kan beleven.

Reisherinneringen ophalen

Mijn eerste unieke reiservaring was in 1986. Toen vertrok ik met een railpass om 2 maanden in Europa rond te reizen. Uiteindelijk kwam ik pas 7 maanden later thuis en was ik via Israël en Egypte in Oost-Afrika beland. Dit moment in Kenia ga ik nooit vergeten. Het is 4.30 uur in een desolaat landschap op de evenaar, aan de horizon hangt in het westen een oranje volle maan, terwijl in het oosten terzelfdertijd de zon opkomt en de chauffeur zijn matje heeft uitgespreid voor het salat gebed. Wat een puur moment!

Waar ik nu liever zou zijn

Mocht ik op dit moment ergens aan het reizen zijn, dan was ik tijdens een ondergaande zon een woestijnwandeling in de Sossusvlei van Namibië aan het maken en volop aan het genieten van het kleur- en schaduwspel. Mijn ideale reis bestaat dan ook uit een rustig reistempo om in volle vrijheid volop tekunnen genieten van de natuur, de landschappen en de mensen.

Een echte afrikanofiel

Tijdens de quarantaine maak ik af en toe een Zuid-Afrikaanse braai in de tuin. Ik ben een rasechte afrikanofiel. Mijn favoriete land is Madagascar vanwege de verscheidenheid aan culturen, diversiteit aan landschappen en unieke dieren. Mocht YourWay2GO een nieuwe bestemming aanbieden dan zou ik stemmen op Namibiƫ en Angola.