Reisinformatie

Reisdocumenten voor Argentinië

Voor een reis naar Argentinië dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je paspoort verloopt.

Beste reistijd voor Argentinië

Omdat Argentinië op het zuidelijk halfrond ligt zijn de seizoenen tegenovergesteld aan die in Nederland. In Argentinië zijn de zomers zeer warm en/of vochtig. Voor bepaalde gebieden zijn het begin van de Argentijnse zomer (oktober-november) en de Argentijnse nazomer (maart-april) ideaal voor toeristen.

Geld in Argentinië

In Argentinië betaal je met de peso. Contante euro’s en Amerikaanse dollars kun je wisselen bij banken, wisselkantoren of hotels.

Feestdagen in Argentinië

Argentinië is een land van tradities. Het hele jaar door zijn er dan ook verschillende feestdagen. De feesten in Argentinië hebben een bijzonder karakter door de verschillende culturen die het land kent. 

Bagage en kleding voor Argentinië

Wij adviseren om de bagage mee te nemen in een rugzak of in een weekendtas. Een harde grote koffer raden we af. Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich gemakkelijk laat combineren (laag over laag).

Dromen over Argentinië

Onze individuele rondreizen door Argentinië zijn met zorg samengesteld door onze landenspecialisten. Op deze pagina delen onze reisspecialisten en reizigers hun mooiste reisherinneringen en ervaringen. Ben jij benieuwd naar hun reisvideo's, ervaringen en tips voor je reis naar Argentinië? Lees dan snel verder!