Geldzaken in China

Het Chinese geld heet Renminbi (RMB), wat letterlijk het "geld van het volk" betekent. De munteenheid is de yuan. Zowel in China als in Tibet betaal je met de Renminbi. 

'Geld van het volk'

Het Chinese geld heet Renminbi (RMB), wat letterlijk het "geld van het volk" betekent. De munteenheid is de yuan, verkrijgbaar in briefjes van 1, 5, 10, 50 en 100 yuan. Een yuan is onderverdeeld in 10 mao.

Zowel in China als in Tibet betaal je met de Renminbi. In Hong Kong betaal je met de Hongkong Dollar.

Veilig geld afhalen in het buitenland

Om veiligheidsredenen heeft de Belgische overheid op 17 januari 2011 beslist om het gebruik van de bankkaarten met Cirrus/Maestrologo buiten Europa niet langer mogelijk te maken. Afgezien van een paar uitzonderingen kan je dus op onze reizen je gewone bankkaart / debetkaart niet meer gebruiken en dient er cash geld meegenomen te worden, of een Visa/Mastercard ( kredietkaart).

Sommige banken bieden de mogelijkheid om deze maatregel op te heffen gedurende een maximum periode van 3 maanden (welke je dus wel buiten Europa met je bankkaart kan betalen): dit dient voor vertrek bij uw bank aangevraagd te worden.

Let op: in Tibet kun je pinnen in Lhasa en Shigatse. Daarbuiten mag je er niet vanuit gaan dat alle pinautomaten in werking zijn, of voldoende geld op voorraad hebben. Zorg dus dat je voldoende geld meeneemt voor je reis door Tibet.