Reisdocumenten voor China en Tibet

Voor je reis naar China en Tibet dien je in het bezit te zijn van een paspoort, dat bij het verlaten van het land nog 6 maanden geldig is. Voor China heb je een visum nodig. Dit visum dien je voor je vertrek uit Nederland of België te regelen. Gaat je China reis ook naar Tibet, dan is een permit vereist, deze wordt door ons reeds voor vertrek ter plekke geregeld.

Reisdocumenten

Voor Belgische reizigers geldt:

Bij YourWay2GO raden we je aan om op reis te gaan met een internationaal reispaspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je internationale reispaspoort verloopt.

Alle Belgische reizigers dienen, ongeacht de leeftijd, in het bezit te zijn van een eigen internationaal reispaspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeentebestuur.

Wij raden je aan om een kopie van je internationaal reispaspoort mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage, dan heb je deze nog bij je, mocht je het origineel onverhoopt verliezen.

Een andere tip: stuur een scan van je internationaal reispaspoort naar je eigen e-mailadres. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten.internationaal.

Reizigers die over een andere dan de Belgische nationaliteit beschikken, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s).

Visum China

Reizigers met een Belgische of Nederlandse nationaliteit hebben een visum nodig voor China. Dit visum dien je 6 tot 4 weken voor vertrek te regelen.  

Boek je een reis bij YourWay2GO, dan kun je je visum zelf regelen óf je kunt je je visumaanvraag uit laten voeren door Visa4travel. Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor België (voor Belgische paspoorthouders) en Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders).

Wanneer je er voor kiest om jouw visumafhandeling via Visa4travel te laten verzorgen kun je er op rekenen dat jouw paspoort in professionele handen is. Het team van Visa4travel is telefonisch bereikbaar via 085 0218180, en helpt je graag bij je visumaanvraag. Het aanvragen van een visum kan veel tijd kosten en foutgevoelig zijn. Wij raden onze reizigers dan ook aan om het visum vooraf te laten regelen door Visa4Travel om onnodige stress voorafgaand aan je reis te voorkomen.

Op de website van Visa4travel vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten, formulieren en kosten. Tevens vind je hier informatie waar je de formulieren en je paspoort naartoe kunt sturen of kunt afgeven. 

Permit Tibet

BELANGRIJK:
Gaat je China reis ook naar Tibet, dan is een permit vereist, deze wordt door ons reeds voor vertrek ter plekke geregeld. Het is daarom belangrijk dat je tenminste zes weken voor vertrek je China visum aanvraagt. Zodra je je paspoort teruggestuurd krijgt met daarin je China visum dien je een kopie van het paspoort en een kopie van het Chinese visum te sturen naar: [email protected].

Deze kopieën hebben we uiterlijk vier weken voor vertrek nodig om het permit rond te kunnen krijgen.

Reis je naar Tibet vanuit Nepal dan moet het Chinese visum in Kathmandu geregeld worden. Heb je al een Chinees visum? Dan is dit niet geldig indien je vanuit Nepal naar Tibet reist. Het Chinese visum (inclusief permit voor Tibet) kost €125,- bij de ambassade van China in Kathmandu. Dit visum wordt verplicht door YourWay2GO geregeld en vooraf gefactureerd.

Let op: dit China visum wordt geregeld nadat je bent aangekomen in Kathmandu (niet mogelijk in het weekend). Je dient voor het Chinese visum een kleuren pasfoto mee te nemen.

Let op: Voor het regelen van de vlucht van Kathmandu naar Lhasa verzoeken we je ons uiterlijk 4-6 weken voor vertrek een kopie van je paspoort toe te sturen.