Geld in Colombia

De munteenheid van Colombia is de Colombiaanse Peso. In de grote en middelgrote steden kun je pinnen met een bankpas. Je kunt ook dollars en euro's wisselen.

Waarmee betaal je in Colombia?

De munteenheid van Colombia is de Colombiaanse Peso (COP). Er zijn munten van 50, 100, 200, 500 en 1000 pesos. Daarnaast ontvang je biljetten van 1.000, 2.000, 5.000, 10.000, 20.000 en 50.000 pesos.

Zorg ervoor dat je kleine biljetten bij je hebt. Niet zelden hebben mensen geen wisselgeld terug van briefjes van 20.000 of 50.000 pesos.

Kijk voor de dagkoers op www.oanda.com/currency/converter.

Geldautomaten in Colombia
In de grote en middelgrote steden kun je pinnen met een bankpas. Per keer kun je vaak niet meer dan 300.000 pesos opnemen. Zorg voor de zekerheid dat je altijd cash euro’s achter de hand hebt, mocht een pinautomaat niet werken.

Als je cash euro’s of dollars wilt wisselen, kun je dat het beste doen bij een ‘casa de cambio´ (wisselkantoor). Het gaat veel sneller dan bij de bank en je krijgt dezelfde of een betere koers.

In veel winkels en restaurants kun je ook met een creditcard terecht.

Veilig met je bankpas naar het buitenland

Met je WereldPas kun je bij heel veel geldautomaten over de hele wereld terecht. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/ Maestro-logo echter standaard ingesteld op gebruik binnen Europa.

Wil je buiten Europa gebruik maken van geldautomaten, zorg er dan voor dat je deze instelling (tijdelijk) wijzigt naar ‘Wereld’. Dit kun je doen via internetbankieren of via het bankkantoor.

Neem de telefoonnummers van je bank mee, zodat je contact met hen kunt opnemen in het geval van verlies of diefstal.

Wij raden aan om voor noodgevallen altijd een extra creditcard mee te nemen op reis.