Reisinformatie voor Costa Rica

Reisdocumenten voor Costa Rica

We raden je aan om op reis te gaan met een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.  Vergeet je vaccinatieboekje niet mee te nemen als je ook naar Panama en Nicaragua gaat.

Beste reistijd voor Costa Rica

De beste periode om Costa Rica te bezoeken is van december tot en met april. Maar ook buiten het seizoen vonden wij Costa Rica goed te bereizen.

Geldzaken in Costa Rica

In Costa Rica betaal je met de Costa Ricaanse colon. Soms kun je ook in Amerikaanse dollars betalen. Een credit card komt tijdens je Costa Rica rondreis goed van pas.

Feestdagen in Costa Rica

Costa Rica is een overwegend katholiek land. Pasen en Kerst nemen een prominente plaats in. Tijdens de Semana Santa, de week voor Pasen, is heel Costa Rica vrij en is het druk in de nationale parken.

Bagage en kleding in Costa Rica

Reis je met een huurauto of per shuttle bus door Costa Rica dan is het niet erg belangrijk hoe je je bagage meeneemt, rugzak of koffer. Neem praktische kleding mee die zich makkelijk laat combineren.

Avontuur bij de inheemse Bribri stam van Yorkín

 Uitgebreide dag-tot-dag-beschrijving Aventuras Naturales York√≠n

Dromen over Costa Rica

Onze individuele rondreizen door Costa Rica zijn met zorg samengesteld door onze landenspecialisten. Op deze pagina delen onze reisspecialisten en reizigers hun mooiste reisherinneringen en ervaringen. Ben jij benieuwd naar hun reisvideo's, ervaringen en tips voor je reis naar Costa Rica? Lees dan snel verder!