Pura Vida

Door: reisspecialist Katia

Van prachtige natuur tot avontuurlijke excursies en mooie bounty-stranden waar je heerlijk kan uitrusten, Costa Rica heeft het allemaal. Katia vertelt je graag alles over de ongelooflijke afwisseling in dit land vanuit haar eigen reiservaring.

Pura Vida!

Als ik terugdenk aan mijn fantastische reis naar Costa Rica, dan sta ik er nog steeds van versteld wat een ongelooflijke afwisseling je hebt in dit land. De mensen zijn supervriendelijk, het klimaat heerlijk en de reisafstanden redelijk kort, ideaal dus om zelf te verkennen met een huurwagen. Van prachtige natuur, waar het als amateurfotograaf een genot is om te vertoeven, tot avontuurlijke excursies en niet te vergeten mooie bounty-stranden, waar je heerlijk kan uitrusten, Costa Rica heeft het allemaal. Pura Vida! Zoals de Costaricanen het zelf zeggen.

Een nachtwandeling in Monteverde

In Monteverde heb ik een nachtwandeling gedaan, waarbij je andere dieren kan spotten dan normaal, waaronder tarantula's. De vrouwtjes verstoppen zich in een hol in de grond, maar komen kijken bij de minste trilling. Verder zien we nog een neusbeer, een stinkdier en verschillende spinnen. De volgende ochtend gaan we eerst een wandeling maken met een gids waar we de beroemde Blauwe Morpho zien, een prachtige grote vlinder, die zijn blauwe kleur pas laat zien als zijn vleugels opengaan.

Vogelrijkdom in La Fortuna

In La Fortuna kan je El Arenal zien, de imposante en inmiddels slapende vulkaan. Van hieruit doen we de boottocht CaƱo Negro over de Rio Frio. Prachtig voor vogelliefhebbers, je weet niet waar je moet kijken! Blauwe reigers, gele kroonnachtreigers, de helmbasilisk die over het water kan lopen dankzij speciale vliezen tussen zijn poten en kaaimannen. Vergeet niet omhoog te kijken. Daar horen we brulapen, zien we een albino aapje en vele capucijnaapjes.

Divers land

In Costa Rica komen verschillende ecosystemen voor: je hebt er tropisch regenwoud, mangrovebos, bergbossen, nevelwouden zoals Monteverde, maar ook droogbossen, waar het zelfs in het regenseizoen droog blijft. Daarnaast kan je ook verschillende vulkanen vinden die al dan niet nog actief zijn.

Avontuurlijke excursies

In de natuur zijn verschillende avontuurlijke excursies te doen, zoals wandelingen boven de boomtoppen, raften op verschillende niveaus en kajakken. Costa Rica is het enige land ter wereld dat geen leger heeft, waardoor het ook al sinds jaar en dag politiek rustig is. Wat houdt jou nog tegen om dit prachtige land tussen Panama en Nicaragua te bezoeken?

Doe nog meer inspiratie op

Ben je op zoek naar ideeën waar in het voorjaar naartoe te reizen? Laat je inspireren door de verhalen van onze reisspecialisten en productmanagers over hun favoriete voorjaarsbestemmingen in ons online magazine. In de tweede editie van ons online magazine doe je inspiratie op over reizen naar Costa Rica, Egypte, IJsland, Jordanië, Mexico, Sri Lanka en Zweden

Tip: klik op 'Fullscreen' om het magazine op groot formaat op je mobiele telefoon, tablet, laptop en PC te kunnen lezen.