Betalen in Egypte

Zorg ervoor dat je altijd voldoende kleingeld op zak hebt. Wisselgeld is schaars in Egypte. Wij raden je aan om bij aankomst op de luchthavens in Egypte alvast te pinnen. Je kunt ook euro’s omwisselen in ponden. Het is altijd prettig om wat contant geld op zak te hebben, mocht een pinautomaat het ineens niet doen.

Geld in Egypte

De munteenheid in Egypte is het Egyptische pond (£E), te verdelen in 100 piaster (PT). Op biljetten is de waarde zowel in het Arabisch als in het Engels aangegeven. De koers is afhankelijk van de US dollar en wisselt sterk.

Kijk voor de dagkoers op www.oanda.com/currency/converter.

Soms word je op straat aangesproken om te wisselen tegen fabelachtig hoge koersen. Ga er niet op in; de trucs zijn talrijk.

Zorg ervoor dat je altijd voldoende kleingeld op zak hebt. Wisselgeld is namelijk schaars in Egypte. Wij raden je aan om bij aankomst op de luchthavens in Egypte alvast te pinnen. Je kunt ook euro’s omwisselen in ponden. Het is altijd prettig om wat contant geld op zak te hebben, mocht een pinautomaat het ineens niet doen.

In alle toeristische plaatsen in Egypte kun je pinnen. Houd als reserve altijd een bedrag aan euro’s achter de hand. Dan kun je ter plekke alsnog wisselen. Bij luxe hotels en duurdere souvenirwinkels kun je vaak met creditcard betalen. Gedurende oase- en boottochten kan in principe geen geld gewisseld worden. Zorg dus dat je voldoende bij je hebt.

De bankbiljetten dienen onbeschadigd te zijn. Beschadigde biljetten worden niet altijd even gemakkelijk geaccepteerd. Zorg bij het wisselen dan ook dat je geen beschadigde biljetten ontvangt. Die raak je namelijk moeilijk weer kwijt.

Banken zijn van maandag tot en met donderdag doorgaans geopend van 8:30u - 16:30u uur, met een lunchpauze van zo'n twee uur. Op vrijdag sluit de bank tussen de middag nog een half uur eerder voor het vrijdaggebed. ‘s Zomers en tijdens de ramadan sluiten banken vaak eerder.

Veilig met je bankpas naar het buitenland

Met je WereldPas kun je bij heel veel geldautomaten over de hele wereld terecht. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/ Maestro-logo echter standaard ingesteld op gebruik binnen Europa.

Wil je buiten Europa gebruik maken van geldautomaten, zorg er dan voor dat je deze instelling (tijdelijk) wijzigt naar ‘Wereld’. Dit kun je doen via internetbankieren of via het bankkantoor.

Neem de telefoonnummers van je bank mee, zodat je contact met hen kunt opnemen in het geval van verlies of diefstal.

Wij raden aan om voor noodgevallen altijd een extra creditcard mee te nemen op reis.