Bagage en kleding voor Georgië en Armenië

Georgië en Armenië hebben een landklimaat en zijn bergachtig, waardoor veel temperatuurschommelingen voorkomen. Probeer je in laagjes te kleden en licht te pakken.

Wat trek je aan?

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen naar Georgië en Armenië die zich makkelijk laat combineren (laag over laag).

We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Het dragen van korte broeken en t-shirts is hier echter geen probleem, behalve bij het bezoeken van kloosters en kerken, daar moeten de knieën en schouders bedekt worden.

Het is aan te raden stevige wandelschoenen mee te nemen voor de wandeltochten rond Kazbegi en Mestia. 's Avonds in de bergen kan het ook behoorlijk koud worden, zelfs in de zomer, dus neem een lekkere trui mee.

Bagage

We adviseren je om de bagage tijdens je Georgië en/of Armenië reis mee te nemen in een rugzak (met binnenframe) of in een weekendtas. Een harde koffer is onhandig aangezien deze groot is en veel ruimte inneemt.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: zaklamp, waterfles, naaigerei, wasmiddel, reisgids, pet, voldoende fotomateriaal, lakenzak, toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, wekker, schrijfgerei, schaartje, beker en zakmes.