Reisdocumenten voor Griekenland

Voor een reis naar Griekenland dien je in het bezit te zijn van een geldig reisdocument. Zorg voor een geldig rijbewijs als je een huurauto gaat besturen. 

Reisdocumenten

Voor Belgische reizigers geldt:

Bij YourWay2GO raden we je aan om binnen Europa op reis te gaan met een geldig Belgisch paspoort. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.

Zorg ervoor dat die documenten aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig zijn.

Wij raden je aan om een kopie van je Belgisch paspoort mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage, dan heb je deze nog bij je, mocht je het origineel onverhoopt verliezen.

Een andere tip: stuur een scan van je Belgisch paspoort naar je eigen e-mailadres. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten.

Reizigers die over een andere dan de Belgische nationaliteit beschikken, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s).

Reizen met kinderen

Voor reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar kunnen afwijkende toelatingseisen gelden. Reis je met een kind met een andere achternaam dan de jouwe, dan kan er gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is.

Doel van deze extra controle is om kindontvoeringen tegen te gaan. Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming.

Je dient een toestemmingsformulier op te halen bij je gemeentebestuur. Reist een kind mee met bijvoorbeeld een oom of tante of met de ouders van een vriend(innet)je, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. Je kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen voor dit land.

Visum en andere documenten

Griekenland is lid van de Europese Unie. Voor deze bestemming heb je geen visum nodig. Bovenstaande reisdocumenten volstaan.

Zorg voor een creditcard en een geldig rijbewijs als je een huurauto gaat besturen. Binnen de Europese Unie heb je geen internationaal rijbewijs nodig.

Kijk voor de laatste informatie op de website van Buitenlandse Zaken, tablad 'praktische info'.