Reisdocumenten voor India

Zorg dat je paspoort aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Voor India heb je ook een visum nodig.

Reisdocumenten

Voor Belgische reizigers geldt:

Bij YourWay2GO raden we je aan om op reis te gaan met een internationaal reispaspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je internationale reispaspoort verloopt.

Alle Belgische reizigers dienen, ongeacht de leeftijd, in het bezit te zijn van een eigen internationaal reispaspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeentebestuur.

Wij raden je aan om een kopie van je internationaal reispaspoort mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage, dan heb je deze nog bij je, mocht je het origineel onverhoopt verliezen.

Een andere tip: stuur een scan van je internationaal reispaspoort naar je eigen e-mailadres. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten.internationaal.

Reizigers die over een andere dan de Belgische nationaliteit beschikken, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s).

Reizen met kinderen

Voor reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar kunnen afwijkende toelatingseisen gelden. Reis je met een kind met een andere achternaam dan de jouwe, dan kan er gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is.

Doel van deze extra controle is om kindontvoeringen tegen te gaan. Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming.

Je dient een toestemmingsformulier op te halen bij je gemeentebestuur. Reist een kind mee met bijvoorbeeld een oom of tante of met de ouders van een vriend(innet)je, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. Je kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen voor dit land.

Visum India

Reizigers met een Belgische of Nederlandse nationaliteit hebben een e-visum nodig voor India. Dit e-visum dien je 4 tot 2 weken voor vertrek te regelen. 

Boek je een reis bij YourWay2GO, dan kun je je e-visum zelf regelen óf je kunt je je e-visum eenvoudig in het Nederlands aanvragen via Visa4travel. Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor België (voor Belgische paspoorthouders) en  Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders).

Wanneer je er voor kiest om jouw e-visumafhandeling via Visa4travel te laten verzorgen kun je er op rekenen dat jouw aanvraag in professionele handen is. Het team van Visa4travel is telefonisch bereikbaar via +31 (0)85 0218180, en helpt je graag bij je e-visumaanvraag. Het aanvragen van een e-visum kan veel tijd kosten en foutgevoelig zijn. Wij raden onze reizigers dan ook aan om het e-visum vooraf te laten regelen door Visa4Travel om onnodige stress voorafgaand aan je reis te voorkomen.

Op de website van Visa4travel vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten, formulieren en kosten.