Geldzaken in Japan

De munteenheid in Japan is de yen (JPY). Het beste kun je geld pinnen op de luchthaven, bij aankomst of in bijvoorbeeld de 7eleven supermarkten die je overal in Japan ziet.

Japanse Yen

De munteenheid is de Japanse Yen (¥ of JPY). Er zijn munten van 1, 5, 10, 50, 100 en 500 yen. De biljetten zijn 1.000, 2.000, 5.000 en 10.000 yen. Voor de dagkoers van Japanse Yen kun je kijken op XE. Pinnen in Japan kan in de steden, bij bankkantoren of supermarkten, zoal de 7-Eleven.

Pinautomaten bij banken zijn vaak alleen van maandag tot vrijdag van 9 uur tot 15 uur open en lang niet alle pinautomaten accepteren buitenlandse kaarten. Bij 7-Eleven supermarkten, JP Bank en bij de Citibank kun je meestal wel geld pinnen met een Maestro bankpas. De daglimiet bedraagt over het algemeen 50.000 yen.

Grotere bedragen kun je met de creditcard betalen. Creditcards worden in de meeste hotels, restaurants, warenhuizen en toeristenwinkels geaccepteerd. We raden dus aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van je bankpas, maar je hebt natuurlijk zelf de keuze om toch extra contanten mee te nemen. Houd er rekening mee dat geld wisselen nogal wat tijd in beslag kan nemen.

Veilig met je bankpas naar het buitenland

Met je WereldPas kun je bij heel veel geldautomaten over de hele wereld terecht. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/ Maestro-logo echter standaard ingesteld op gebruik binnen Europa.

Wil je buiten Europa gebruik maken van geldautomaten, zorg er dan voor dat je deze instelling (tijdelijk) wijzigt naar ‘Wereld’. Dit kun je doen via internetbankieren of via het bankkantoor.

Neem de telefoonnummers van je bank mee, zodat je contact met hen kunt opnemen in het geval van verlies of diefstal.

Wij raden aan om voor noodgevallen altijd een extra creditcard mee te nemen op reis.