Reisinformatie

Reisdocumenten voor Jordanië

Voor een reis naar Jordanië dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Voor een reis naar Jordanië krijg je een visum bij aankomst op de luchthaven van Amman.

Beste reistijd voor Jordanië

De beste reisperiode voor Jordanië is de lente (april tot juni) en de herfst (september tot november). De temperaturen zijn dan mild en de regen zou gestopt moeten zijn.

Geld in Jordanië

De munteenheid van Jordanië is de Jordaanse Dinar (JOD). Bij aankomst op de luchthaven van Amman kun je meteen geld wisselen en pinnen. Het is altijd prettig om wat contant geld op zak te hebben, mocht een pinautomaat het ineens niet doen.

Feestdagen in Jordanië

Jordanië kent tal van nationale en religieuze (islamitische en christelijke) feestdagen. Kerstmis en Pasen worden ook in Jordanië door christenen gevierd.

Bagage en kleding voor Jordanië

Omdat je in Jordanië vaak de beschikking hebt over eigen vervoer is het niet erg belangrijk hoe je je bagage meeneemt. Ook een koffer is praktisch. Vanwege de lokale cultuur en religie in Jordanië vragen we je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale bevolking.

Dromen over Jordanië

Onze individuele rondreizen door Jordanië zijn met zorg samengesteld door onze landenspecialisten. Op deze pagina delen onze reisspecialisten en reizigers hun mooiste reisherinneringen en ervaringen. Ben jij benieuwd naar hun reisvideo's, ervaringen en tips voor je reis naar Jordanië? Lees dan snel verder!