Reiservaring: Met omi Chantal naar Madagascar

Chantal reisde met haar gezin naar Madagascar

Chantal reisde in juli samen met haar kinderen en kleinkinderen een twintigtal dagen door het fascinerende Madagascar. Omdat ze reisden met drie generaties, was het een uitdaging om een reis samen te stellen die elke leeftijd kon bekoren. Chantal leerde YourWay2GO kennen als zusterorganisatie van Koning Aap. Het was haar eerste maatwerkreis bij ons, maar iets zegt ons dat de kans groot is dat het niet haar laatste was! 

Waarom koos je voor YourWay2GO?

Normaal verkies ik om mee te gaan met een groepsreis. Zo leerde ik Koning Aap kennen, na enkele positieve reacties over hun rondreizen van vrienden en kennissen. Voor onze reis naar Madagascar opteerde ik voor YourWay2GO, omdat er dan geen onbekenden zouden meegaan. Met de kleinkinderen, kinderen en mezelf kom je al aan acht personen. Dankzij deze privéreis konden we in het programma aandacht besteden aan de wensen van ieder van ons. 

Was het reisvoorstel voldoende op maat?

Jazeker! Dat een reis samenstellen voor drie verschillende generaties een uitdaging zou worden had ik wel verwacht. Dankzij Iwein was de reis en het plannen ervan een superleuke ervaring! Van bij het begin klikte het. Ik vertelde dat ik graag met mijn gezin Madagascar wou ontdekken maar daarbij rekening houdend (naarmate de bestemming het toeliet) met de identiteit van elk gezinslid. Drie generaties vond ik persoonlijk gemakkelijker te overbruggen dan onze typische karakters en specifieke wensen. Iwein heeft mij hierbij enorm geholpen. En ik vertel het erbij, het liep niet van een leien dakje, maar gelukkig kwam het dankzij de levenservaring van Iwein en mezelf tot een enorm mooi voorstel.

Je merkte dat het reisvoorstel met een enorme kennis van zaken in elkaar was gestoken. Zoveel kleine details, maar die wel zeer belangrijk zijn om de reis aangenaam te maken. Het reisvoorstel stak buitengewoon in elkaar. Mijn familie en ik vielen van de ene verrassing in de andere en dit elke dag opnieuw. Madagascar vergeten we nooit meer, waarvoor nogmaals dank je wel Iwein! 

Dochter Lies: Het reisvoorstel was in mijn ogen perfect omdat ik graag zoveel mogelijk van het land wilde zien en ontdekken. Ik heb het gevoel dat dit volledig gelukt is! Op sommige momenten was het wel zwaar, omdat we steeds vroeg moesten opstaan en omdat er lange afstanden te overbruggen zijn in Madagascar. Wellicht had een laat vertrek (of 1 dag rust) op de eerste dag wel een goede optie geweest, daar we pas rond 2 uur 's nachts konden gaan slapen door de chaos bij aankomst in de luchthaven van Tana. Door het vroege vertrek die eerste ochtend was iedereen al moe van in het begin. Een paar keer toch wat vroeger in het hotel aankomen was welkom geweest omdat we nu geregeld we niet meer van de mooie hotels konden genieten. 

Van babyboomer tot generatie Z

Drie weken rondreizen met drie generaties ... Het was een rijke ervaring voor ieder van ons, positief ervaren en we hebben samen prachtige herinnering gecreëerd, die we levenslang zullen koesteren. Als familie kennen we elkaar uiteraard al goed, maar toch kwam er extra respect en kregen we meer inzicht in hoe de ander dezelfde momenten, anders ervaart. Fijn om deze dynamiek als grootmoeder te mogen meemaken en dat iedereen de ruimte kreeg om daarmee om te gaan. Ook al waren er (veel) ups en (weinig) downs, we waren er steeds voor elkaar. 

Aanvulling door dochter Lies: Reizen met drie generaties was een beetje zoals ik mij voorgesteld had. Mooie, heerlijke momenten, soms met kleine strubbelingen die wellicht ook zouden gebeurd zijn, mochten we niet met drie generaties zijn geweest. Vaak was het juist een positieve mix van interesses en gesprekken over en tussen de generaties heen. Het was alvast een unieke ervaring voor iedereen. 

Hoe was je reiservaring?

Het was een zeer goed geplande en georganiseerde reis, alles was picobello in orde. Van aan het begin zeer duidelijke info en een goede opvolging van het dossier en raadgeving met kennis van zaken. Tijdens de reis hebben we erg genoten van het gezelschap en de kennis van chauffeur Hasima en 'hulpje' Lala. Zij zorgden niet alleen super goed voor ons, maar waren ook steeds bereid om ons Madagascar gewoon te laten ontdekken. Na twee dagen hadden we al een hechte band en hoorden ze bij ons gezelschap. Wij vielen van de ene ervaring in de andere, we voelden ons de koning te rijk om dit allemaal te mogen beleven. Maar ik denk dat dat iets maken heeft met de manier van reizen met YourWay2GO en Koning Aap. Jullie bouwen een reis enorm goed op, eigenlijk in crescendo. Op voorhand wist ik niet dat er zoveel ruimte zou zijn geweest om het programma te bespreken en  aan te passen. Alles viel in z'n plooi, niet was onmogelijk. We hebben zoveel mogen meemaken, zien en ervaren, ook met de nodige portie geluk.

Dochter Lies: Wat mijn ervaring kleurde waren de hartverwarmende mensen die vaak in hartverscheurende leefomstandigheden leven. Zo dicht komen bij de ringstaartmaki en andere lemuren vond ik geweldig! De groepsgeest van de plaatselijke bevolking was een eyeopener voor ons allen. De fantastisch mooie en gevarieerde natuur heeft mijn hoge verwachtingen nóg overtroffen!

Wat zijn jouw toekomstige reisplannen?

Er zijn nog veel landen die ik graag zou ontdekken. Het begint steeds meer te kriebelen om naar Ethiopië te gaan. Bij het kiezen van een groepsreis vind ik het belangrijk dat de groep niet te groot is. In het verleden had ik het geluk om telkens met 6 - 8 personen te reizen. Evengoed vind ik het prettig om alleen te reizen. Kortom, ik weet nooit waar ik naartoe zal gaan en met wie. Ik volg mijn gevoel en volg wat er op mijn pad komt. Dankbaar voor alles!

Dochter Lies: Nog eens bedankt aan mama en Iwein voor deze onvergetelijke reis! Zo blij dat ik eindelijk in Madagascar geweest ben! Om dit te mogen delen met de familie, super! Ik denk er nu al vaak aan terug met een glimlach en ben er zeker van dat dit alleen maar vaker zal gebeuren.