Geld in Marokko

De munteenheid van Marokko is de Dirham. Wij raden je aan om bij aankomst op de luchthavens in Marokko een kleine hoeveelheid euro’s om te wisselen.

De Marokkaanse munteenheid

De munteenheid van Marokko is de Dirham. Eén dirham bevat honderd centime. Het woord Dirham is afgeleid van het Oud-Griekse drachme, wat een handvol betekent. De dirham biljetten dienen onbeschadigd te zijn. Beschadigde biljetten worden niet geaccepteerd.

Voor één euro ontvang je rond de MDH 10 - kijk hier voor de actuele koers.

Wij raden je aan om bij aankomst op de luchthavens in Marokko een kleine hoeveelheid euro’s om te wisselen (de loketten zijn geopend tijdens aankomst en vertrektijden).Het is altijd prettig om wat contant geld op zak te hebben.

In de aankomsthallen van de meeste luchthavens staan geldautomaten met het Maestro- en Cirrus-logo. In grote steden vind je genoeg wisselkantoren en geldautomaten. Ten zuiden van het Atlasgebergte zul je minder snel geldautomaten aantreffen, maar wel in Ouarzazate, Tinghir en Zagora.

Banken zijn doorgaans van maandag tot en met donderdag geopend van 8:30-16:30 uur, met een lunchpauze van zo'n twee uur.

Op vrijdag sluit de bank tussen de middag een half uur eerder voor het vrijdaggebed. Ook 's zomers en tijdens de ramadan sluiten banken vaak eerder.

Veilig met je bankpas naar het buitenland

Met je WereldPas kun je bij heel veel geldautomaten over de hele wereld terecht. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/ Maestro-logo echter standaard ingesteld op gebruik binnen Europa.

Wil je buiten Europa gebruik maken van geldautomaten, zorg er dan voor dat je deze instelling (tijdelijk) wijzigt naar ‘Wereld’. Dit kun je doen via internetbankieren of via het bankkantoor.

Neem de telefoonnummers van je bank mee, zodat je contact met hen kunt opnemen in het geval van verlies of diefstal.

Wij raden aan om voor noodgevallen altijd een extra creditcard mee te nemen op reis.