Reisdocumenten voor Peru & Bolivia

Voor een reis naar Peru en Bolivia dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.Voor een reis korter dan negentig dagen naar Peru en Bolivia heb je geen visum nodig.

Reisdocumenten

Voor Belgische reizigers geldt:

Bij YourWay2GO raden we je aan om op reis te gaan met een internationaal reispaspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je internationale reispaspoort verloopt.

Alle Belgische reizigers dienen, ongeacht de leeftijd, in het bezit te zijn van een eigen internationaal reispaspoort. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij je gemeentebestuur.

Wij raden je aan om een kopie van je internationaal reispaspoort mee te nemen. Stop deze kopie bij je bagage, dan heb je deze nog bij je, mocht je het origineel onverhoopt verliezen.

Een andere tip: stuur een scan van je internationaal reispaspoort naar je eigen e-mailadres. Dan kun je die ter plekke altijd uitprinten.internationaal.

Reizigers die over een andere dan de Belgische nationaliteit beschikken, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s).

Reizen met kinderen

Voor reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar kunnen afwijkende toelatingseisen gelden. Reis je met een kind met een andere achternaam dan de jouwe, dan kan er gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is.

Doel van deze extra controle is om kindontvoeringen tegen te gaan. Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming.

Je dient een toestemmingsformulier op te halen bij je gemeentebestuur. Reist een kind mee met bijvoorbeeld een oom of tante of met de ouders van een vriend(innet)je, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. Je kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen voor dit land.

Visum en het wandelen van de Inca-trail

Hieronder vermelden wij de visumprocedure voor Peru en Bolivia. Er staat vermeld wat bekend was bij het publiceren van deze website voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit:

Voor een reis korter dan negentig dagen naar Peru en Bolivia heb je geen visum nodig.

Neem als je over een andere nationaliteit beschikt contact op met de Braziliaanse ambassade en regel een eventueel benodigd visum zelf. 

Paspoort en Incatrail

Voor de Inca Trail moet je het hetzelfde paspoort bij je hebben waarmee je de Incatrail bij ons boekt. Vervang dus eerst je paspoort voordat je de Incatrail boekt.

Als je tussen boeken en het lopen van de Incatrail toch een nieuw paspoort krijgt, moet je de gegevens van het nieuwe paspoort meteen aan ons doorgeven (wijzigingskosten worden gerekend). Met je oude paspoortnummer word je niet toegelaten tot de Incatrail.