Dromen over Peru en Bolivia

Wil je op reis naar Peru en Bolivia? Dan denk je vast gelijk aan Machu Picchu, La Paz en de zoutvlaktes van Uyuni. Maar vergeet vooral niet om heerlijk te eten op de markt van Tarabuco of door de jungle van Tambopata te trekken.

Online presentatie

Onze reisspecialiste Brigit neemt je in haar 20 minuten durende presentatie mee door het prachtige Peru. Laat je inspireren!

Op rondreis door Bolivia en Peru

Ria en Tom zijn deze maand teruggekomen van hun rondreis door Bolivia en Peru. Met zijn tweetjes hebben zij eerst 3,5 week rondgereisd door Bolivia en hebben zij hun vakantie afgesloten met 2 dagen in Peru.

"Tijdens deze reis hadden we 2 hele leuke ervaringen met onze gids en chauffeur. Het was zo gezellig met ze en wij hadden een mooie klik met deze warme en hartelijke mensen."

Lees meer >

Een aanrader voor de avontuurlijke reiziger: Bolivia!

Ben je op zoek naar een bestemming met prachtige afwisselende natuur, leuke dorpen en bijzondere steden en soms van de gebaande toeristische paden af? Dan is Bolivia een absolute aanrader.

"Binnen twee weken heb ik een zeer diverse reis door de prachtige landschappen van Bolivia gemaakt. De regio is nog niet zeer bereisd door Westerse toeristen, maar is absoluut een aanrader voor de avontuurlijke reiziger."

Lees meer >

Brigit: ‘mijn mooiste reisherinnering ligt in Peru!’

Reisspecialist Brigit's mooiste reisherinnering ligt toch wel Peru. In 2007 heeft zij Peru 7 maanden lang haar thuis mogen noemen en heeft zij hier met veel plezier gewerkt als reisbegeleider.

De afwisseling in het landschap, prachtige koloniale steden, de vriendelijke lokale bevolking en de (Inca) cultuur spreken haar het meeste aan. 

Lees meer >

De kinderen van Cuzco

In 1995 emigreerde Jolanda van den Berg naar Peru en adopteerde twaalf straatjongens. Dit samengestelde gezin was haar eerste stap in het omzien naar kansarme kinderen in Cuzco. Haar motto was, en is nog steeds: ‘Al help ik er maar één’.

"Bezoek tijdens je verblijf in Cuzco zeker een van de vijf kinderrestaurants van Jolanda van den Berg."

Lees meer >

Favoriet: Chiquitos

Het is moeilijk kiezen, een favoriete bestemming in Bolivia, vindt collega Arjo. In dit land is werkelijk alles de moeite waard.

Uiteindelijk koos hij voor de Jezuïtische missies van de droge laaglanden van Chiquitos, een weinig bezocht hoogtepunt van Bolivia. Ook collega Thomas had er tijdens zijn studiereis wel langer willen blijven.

Lees meer >

Het is allemaal goud wat er blinkt

De archeologen waren er net op tijd bij, anders waren de gouden schatten van de Toetanchamon van Peru voor altijd verloren gegaan. Je mond valt open van verbazing in de Tumbes Reales del Señor de Sipán bij Chiclayo.

"Lang voordat er sprake was van Inca's (hun oorsprong ligt in de 11e of 12e eeuw) werd de noordkust van Peru bewoond door twee grote, aan elkaar verwante culturen: de Moche (300 voor Christus - 700 na Christus) en de Chimú (900 - 1470)."

Lees meer >

Indrukwekkend Peru

 Ben je benieuwd naar indrukken in Peru, bekijk dan eens deze video: