Op rondreis door Bolivia en Peru

 

Op rondreis door Bolivia en Peru

Ria en Tom zijn deze maand teruggekomen van hun rondreis door Bolivia en Peru. Met zijn tweetjes hebben zij eerst 3,5 week rondgereisd door Bolivia en hebben zij hun vakantie afgesloten met 2 dagen in Peru. Zij hebben in totaal 14 verschillende plaatsen aangedaan waar zij voor kortere of langere tijd verbleven. De reis vond plaats in onze Belgische zomer, maar in Bolivia was het winter. Hieronder vertellen Ria en Tom over hun ervaring voorafgaand en tijdens hun reis.

Waarom kozen jullie voor YourWay2GO?

Dit was de tweede keer dat we met YourWay2GO hebben gereisd, na een geweldige ervaring het jaar ervoor naar Ecuador. We zijn voorafgaand aan die reis vrij vroeg even op kantoor langs geweest tijdens een infodag om inspiratie op te doen en ons te laten informeren. Wij zijn vrij zelfstandige reizigers, maar hadden enig vooroordeel dat Zuid-Amerika minder veilig reizen is dan Azië. Dit en het feit dat we de Spaanse taal niet beheersen, zorgde ervoor dat wij op zoek gingen naar een organisatie die in ieder geval onze overnachtingen etc. al voor ons zou regelen. 

Wij hebben uiteindelijk middels telefonisch contact met reisspecialiste Brigit en onze volledig op maat gemaakte reis naar Bolivia via het internet definitief geboekt.

Was het reisvoorstel voldoende op maat gemaakt?

Het reisvoorstel was prima, absoluut op maat en in goed overleg samen opgesteld. In het reisvoorstel vonden wij zelfs nog suggesties voor hotels en op die manier helemaal op maat.

Welke unieke ervaringen hebben jullie meegemaakt?

Tijdens deze reis hadden we echt 2 hele leuke ervaringen met onze gids en chauffeur. Het was zo gezellig met ze en wij hadden een mooie klik met deze warme en hartelijke mensen. Op een gegeven moment stond de gids even stil en zei hij dat hij het gevoel had met familie op stap te zijn. Dat was voor ons ook wederzijds. Je merkte dat de chauffeur en gids op elkaar gesteld waren. De gezelligheid met elkaar was hartverwarmend!

Een andere onverwachte ervaring vond plaats op een dag met heel slecht weer. De regen kwam met bakken uit de hemel, maar op een gegeven moment konden wij genieten van een prachtige lucht en zelfs dubbele regenbogen in de bergen. Iedereen was helemaal enthousiast van dit natuurlijke wonder!

En dan de prachtige vogels onderweg. Aangekomen bij een prachtige lagune met flamingo’s moest ik bijna huilen, zo bijzonder! Eigenlijk zijn we helemaal niet zulke vogelaars, maar het is toch fenomenaal als je je in zo’n prachtige natuur bevindt met mensen die daar hartstochtelijk over kunnen vertellen en je dit laten zien!

En ook niet te vergeten is de trip op het zoutmeer Salar de Uyuni. Uniek! In zijn soort een onvergetelijke dag. De lunch op het meer en de wijn tijdens de prachtige zonsondergang. Fantastisch.

Wat wordt jullie volgende vakantiebestemming?

De volgende jaren willen wij de rest van Zuid-Amerika verkennen. Er staan genoeg landen op het lijstje, waaronder Argentinië en Chili. Een bepalende factor is het weer/jaargetijde. Het hoeft geen superperfect weer te zijn, maar als je zo’n verre reis maakt, dan wel in een periode dat je daar goed kan reizen en het niet alleen maar regent.

Wat is jullie ultieme reistip?

Ultieme reistips is voor ons: blijf verwonderen, laat het je overkomen en geniet in het moment!