Reisinformatie Scandinaviƫ

Reisdocumenten voor Scandinavië

Voor een reis naar Noorwegen, Zweden en Finland dien je in het bezit te zijn van een geldig reisdocument.

Controleer voordat je op reis gaat op welke datum het document verloopt. 

Beste reistijd voor Scandinavië

De zomermaanden zijn favoriet om door Scandinavië te reizen. De temperaturen zijn dan het meest aangenaam, je geniet van lange dagen en ontsloten natuurgebieden. De winter heeft zijn eigen charmes met sledetochten, sneeuwscooteravonturen en het noorderlicht als toetje.

Geldzaken in Scandinavië

In Noorwegen betaal je met de Noorse kroon, in Zweden met de Zweedse kroon en in Finland met de Euro. Met een creditcard kun je overal terecht.

Feestdagen in Scandinavië

Noorwegen, Zweden en Finland kennen zowel Christelijke feestdagen als unieke, landelijke en streekgebonden festiviteiten van midzomerfestivals tot de uitreiking van de nobelprijzen.

 

Bagage en kleding in Scandinavië

Bereid je voor op verschillende weertypes. Als je per (huur)auto reist, zijn zachte koffers aan te raden. Ga je vooral per trein en met de ferry op pad, dan is bagage op wielen of een rugzak het fijnst.

Dromen over Noorwegen, Zweden en Finland

Onze individuele rondreizen door Scandinavië zijn met zorg samengesteld door onze landenspecialisten. Op deze pagina delen we reisherinneringen en ervaringen. Ben jij benieuwd naar tips voor je reis naar Scandinavië? Lees dan snel verder!