Bagage en kleding voor Vietnam

We adviseren je om je bagage mee te nemen in een (kleine) koffer of rugzak. Kies voor kleding die praktisch is en die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur.

Wat trek je aan?

We adviseren je om je bagage mee te nemen in een (kleine) koffer of rugzak. Het maximale op sommige binnenlandse vluchten is beperkt tot maximaal 20 kilogram per persoon.

Kies voor kleding die praktisch is en die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). We vragen je om in je kledingkeuze respect te tonen voor de lokale cultuur. Boeddhistische tempels kun je alleen bezoeken als je netjes gekleed bent (schouders en knieën bedekt).  

Warme kledingstukken als een fleecetrui en windjack zijn aan te raden voor de berggebieden in het noorden tijdens de koudere maanden december, januari en februari. In de overige maanden koelt het ’s avonds ook aardig af.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld wandelschoenen, een reis- en/of taalgids, zwemkleding, zonwerende crème (voor gezicht hoge factor) enzovoorts.

Het is niet nodig om slaapzakken, slaapmatjes of muskietennetten mee te nemen. Deze zijn voor je reis niet noodzakelijk, ter plaatse aanwezig of eenvoudig ter plekke te koop.