Reiservaring: Met het gezin naar Zuid-Afrika

Op ontdekking in Zuid-Afrika!

Nancy en Hendrik maakten afgelopen juli een onvergetelijke rondreis in Zuid-Afrika met hun drie zonen. Vanuit Brussel vlogen ze er op uit voor hun tweeweekse avontuur. Hun op maat gemaakte rondreis bracht hen onder andere in Kruger National Park, Graskop, eSwatini (tot 2018 Swaziland), St. Lucia en Drakensberg. In onderstaand interview delen ze graag hun ervaring met jullie.

Hoe heb je YourWay2GO leren kennen?

We dachten al een tijdje aan een reis naar Afrika, maar wisten nog niet precies naar welk land. Op een vakantiebeurs in Antwerpen, twee jaar geleden, leerden we de organisatie kennen en kregen we de nodige professionele uitleg. Begin dit jaar kwam ik  langs op het kantoor te Gent voor Koning Aap, waar ik tot mijn verbazing Katia terugzag. Onmiddellijk hadden we een goed gevoel bij Katia, landenspecialist bij YourWay2GO. Vervolgens volgde de beslissing voor onze eerste Afrikaanse bestemming snel, nl. Zuid-Afrika. Na enkele gesprekken over onze wensen, werd een zeventiendaagse rondreis samengesteld met vertrek op 10 juli, die zeer flexibel aan te passen was, aangepast aan ons gezin. De rondreis bestond uit negen verschillende locaties die qua afstand perfect overbrugbaar waren zodat je geen opgejaagd gevoel had ondanks de meer dan 3000 km’s.

Wat vond je van het reisvoorstel?

Achteraf maar ook al tijdens de reis, beseften we dat de prijs-kwaliteitsverhouding van het voorstel meer dan goed zat. Doorheen de dag hadden we volledige vrijheid maar je weet  dat je ’s avonds op een warme accommodatie (die zorgvuldig geselecteerd zijn door YourWay2GO) zal terechtkomen. Dit geeft je als gezin een geruststellend gevoel terwijl je toch aan de andere kant van de wereld zit. Het reisvoorstel, de routebeschrijving en andere gegevens die je mogelijks nodig kan hebben, worden je elektronisch doorgestuurd en er wordt zelfs gebruik gemaakt van een app, met andere woorden op en top professioneel! Dankzij de mogelijkheden om zelf vluchten te boeken en omdat je je eigen reistempo en route kan  bepalen heb je totaal niet het gevoel dat een bedrijf je reis samenstelt. De ervaring is erg persoonlijk. Dit vind ik een groot verschil met een andere reisbureaus of tour operators waar meestal het “commerciële" primeert.

Werd er rekening gehouden met het reisgezelschap?

Op aanraden van jullie huurden we een ruime auto waarbij onze  drie jongvolwassen zonen van 22, 19 en 17 jaar comfortabel konden zitten en de nodige ruimte hadden om van het landschap en de voorbijkomende dieren te genieten. Dit was zeker geen overbodige luxe. De voorgestelde accommodaties waren stuk voor stuk schitterende locaties met een perfecte balans tussen luxe, dichtbij de locals en basiscomfort. De excursies waaronder game drives, de panorama route, een boottocht in de lagune van St. Lucia om nijlpaarden en krokodillen te spotten en de lift in de kloof nabij Graskop waren perfect op maat van onze jongens.

Kun je iets meer vertellen over jullie verblijf in Greater Kruger?

Tijdens ons verblijf in Greater Kruger zaten we eerst in KwamBili Lodge vanwaar we verschillende private game drives maakten. Het is een kleinschalige lodge met super enthousiaste mensen en het heeft een schitterende locatie. De game drives waren tot in de puntjes verzorgd met zeer persoonlijke toets. De medewerkers ter plaatse: tracker (sporenzoeker), chauffeur en kok waren allen heel gepassioneerd, fantastisch!  Vervolgens hebben we twee dagen door Kruger NP gereden met Olifants Rest Camp en Skukuza als verblijfplaatsen. Het uitzicht bij Olifants Rest Camp is simpelweg magnifiek en dus zeker aan te raden. We verbleven er in typische Afrikaanse hutjes, heel sfeervol en mooi verzorgd. Al tijdens onze eerste dagen realiseerde ik me dat boeken met YourWay2GO absoluut de moeite is. Dit weet je niet als particulier en zou je zelf niet kunnen regelen. Heel veel dieren, waaronder Big Five  hebben we in veelvoud gespot. Tot op 1 meter van luipaard gestaan die een impala aan het verscheuren was ... een beeld om nooit te vergeten.

Wat zal jullie het meeste bijblijven?

De accommodaties zijn zodanig gekozen dat je tijdens de vooropgestelde wegbeschrijving langs de mooiste plaatsen van Zuid-Afrika komt. Indien we deze reis zelf hadden gepland, zouden we niet de voldoening hebben die nu wel heerst. Daar ben ik van overtuigd! Achter elke hoek ontdekten we telkens opnieuw andere cultuur en natuur. De weidsheid van het land is voor ons Europeanen ongekend en ronduit indrukwekkend. Ook de gastvrijheid en vriendelijkheid (ondanks sommige geruchten) is eigenlijk ongezien fantastisch. Onze verwachtingen op gebied van dieren en natuur is volledig ingelost, waarbij onze dankbaarheid meer dan oprecht is. De persoonlijke toets van specialist Katia waarbij het huiselijk gevoel zeer aanwezig is, was voor ons doorslaggevend.  Elke medewerker is gespecialiseerd in een bepaalde regio, dit geeft je als “klant” een geborgen gevoel en is volgens mij de sleutel tot succes.